Turnleraar leidt de gemeente

Op 17 oktober 2014, over deze onderwerpen: Burgemeester

Van Koen Verberck is geweten dat hij een harde werker is. Hij is leerkracht lichamelijke opvoeding in Merksem en is ook voorzitter van de Brasschaatse wielerclub RABC. Zijn taak als leerkracht schuift hij tijdelijk opzij om zich voluit op de sjerp te gooien.

'Ik ben gehuwd en heb vier kinderen. Sinds 2011 ben ik actief binnen de N-VA. Met een groot gezin ben je automatisch sterk betrokken in het sociaal weefsel van de gemeente', zegt Verberck, die zich ertoe verbindt het bestuursakkoord met coalitiepartner CD&V loyaal uit te voeren.

Kersvers minister van Binnenlandse Zaken en huidig burgemeester Jan Jambon verduidelijkt de keuze voor Koen Verberck. 'We willen een wissel op de toekomst. Koen is 46 jaar, dus relatief jong en nieuw in de politiek. We hebben hier op lange termijn gedacht. De drie schepenen die eveneens kandidaat waren - Karina Hans, Adinda Van Gerven en Luc Sevenhans - doen hun job als schepen uitstekend en dat willen we bestendigd zien. Hier gaan we voor continuïteit', zegt Jambon.

Adinda Van Gerven geeft toe dat ze zelf graag de sjerp had gekregen. 'Maar ik steun Koen voluit, hij gaat dat zeer goed doen. Na de verkiezingen in 2018 wil ik wel de eerste vrouwelijke burgemeester in Brasschaat worden', blikt ze al vooruit.

Luc Sevenhans gunt Koen Verberck ook de sjerp. 'Ik ben niet gaan stemmen omdat ik me geschoffeerd voelde. Zoals gezegd heeft mijn verleden als Vlaams Belanger wel degelijk meegespeeld', zegt Sevenhans.

Carl Huybrechts

Jan Jambon verduidelijkte ook nog de keuze voor Tom Versompel als schepen. 'We vonden dat Tom Versompel de meest geschikte kandidaat is om de bevoegdheden van Philip Cools over te nemen. Ik weet dat Carl Huybrechts ook kandidaat was, maar onze keuze ging naar Tom. Met het oog op de continuïteit, wilden we niet beginnen schuiven met bevoegdheden.'

Tom Versompel heeft een CD&V-verleden en was lang geleden nog voorzitter van de Brasschaatse CVP. In 1998 werd hij CVP-voorzitter.

Vandaag vindt er een gesprek plaats tussen Carl Huybrechts en N-VA-voorzitter Sven Van Dongen over de toekomst van de mediaman. Carl Huybrechts ambieerde een ambt als schepen met bevoegdheden als sport, cultuur en feestelijkheden of althans een deel van die bevoegdheden. 'Omdat de partij het pakket van Cools wil samenhouden en omdat ik in het tweede middelbaar al een buis had voor economie, leek het me beter voor dat pakket te passen', zegt Huybrechts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is