Burgemeester

N-VA Brasschaat won de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 met een score van 39,3 %. Zo komt Jan Jambon als burgemeester aan het hoofd van een N-VA/CD&V-coalitie. N-VA levert 4 schepenen.
Na de federale parlementsverkiezingen van 25 mei 2014 kleurde Vlaanderen wel héél geel. In oktober 2014 wordt Brasschaats N-VA-boegbeeld Jan Jambon als vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken opgenomen in de federale regering. Jan blijft titelvoerend burgemeester terwijl toenmalig fractieleider Koen Verberck vanaf dan waarnemend burgemeester van Brasschaat werd.
Najaar 2018 neemt Koen ontslag om in de prive te gaan werken. Schepen Cools neemt zijn taken over, eerst ad interim.
Na een nog grotere overwinning van N-VA Brasschaat van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 (44,2 %, absolute meerderheid in zetels) wordt Philip Cools in zijn functie als waarnemend burgemeester bevestigd. Hij is tevens bevoegd voor Integrale Veiligheid, Politie, Brandweer en Personeel. Het schepencollege zal vanaf januari 2019 verder 6 N-VA-schepenen tellen, aangevuld met 1 Open Vld-schepen.

Nieuws over dit onderwerp

Brasschaat krijgt z’n eigen glazen huis

Radio Park zet zich vanuit mobiele studio in voor ‘beestig goed doel’ Brasschaat Radio Park pakt begin december uit met een heuse stunt in het centrum van de gemeente. Op het pleintje aan het oude …