Nieuwe intergemeentelijke bibliotheeksamenwerking heet Bisquit

Op 19 februari 2016, over deze onderwerpen: Cultuur

De bibliotheek van Brasschaat krijgt in de toekomst een meer regionale functie. Met Bisquit werd nu een intergemeentelijke samenwerking opgericht.

In Vlaanderen worden gemeenten niet langer verplicht een bibliotheek aan te bieden aan de bewoners. Maar Brasschaat denkt er niet aan zijn bibliotheek te sluiten. “Integendeel”, zegt schepen van Cultuur Karina Hans (N-VA). “Door met Brasschaat, Brecht, Kapellen, Schoten, Schilde en Stabroek samen te werken, kunnen we met dezelfde middelen meer publiek bereiken. We gaan over naar een schaalvergroting en kunnen kennis en ervaring delen. De Vlaamse overheid zal vanaf 2017 haar subsidies richten op bovenlokale samenwerking.”

De Brasschaatse bibliotheek bezit een zeer ruim aanbod boeken, cd's, dvd's, computers en dag- en weekbladen. Sinds enkele maanden is er ook een speel-o-theek. Er zijn maandelijks voorleesmomenten en in samenwerking met het Davidsfonds wordt de Jong Journalistenwedstrijd georganiseerd. Sinds de reorganisatie van de bib is er nu ook een zeer uitgebreide jeugdafdeling. In het najaar vindt in de bibliotheek een grote tentoonstelling plaats van boekillustrator Alain Verster. (jbr)

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is