Kasteelweide maakt zich op voor Bluesem

Op 7 mei 2015, over deze onderwerpen: Cultuur
Bluesem

Brasschaat - Intergalactic Lovers en Daan vormen topacts op nieuw lentefestival

Op het grote grasveld naast het kasteel in het Gemeentepark vindt van vrijdag 22 tot en met zondag 24 mei de eerste editie van Bluesem plaats. Het wordt een lentefestival voor jong en oud.

Bluesem start op vrijdag met comedy. William Boeva, Jeroen Leenders, Han Solo, Mc Erhan Demirci en dj Christophe Lambrecht passeren de revue.

Zaterdag is het muziekdag met regionaal en nationaal talent. Felix Pallas, Edison en Tout van Bien moeten het publiek in de juiste stemming brengen voor de hoofdacts en dat zijn Intergalactic Lovers en Daan. Tussendoor mogen ook de winnaars van de muziekwedstrijd Kamp Noord hun kunnen op het podium tonen. De twee krullenbollen van Discobaar A Moeder sluiten de zaterdagavond af.

Zondag is het dan familiedag met tal van activiteiten voor de kinderen. "Er is een labyrint, de kinderen kunnen allerlei circustechnieken aanleren en Theater Froefroe zorgt voor een interactief spelpakket. De Ketnetband en muziekgroep Geirebei met de zusjes Vinken zorgen mee voor de ambiance", zegt organisator Mats Raes.

Foodfair

Met zorg werd een foodfair samengesteld waar alle lekkerbekken aan hun trekken komen. Bij Pure Juice kan de bezoeker een gezond aanbod van kraakverse en gezonde sapjes vinden. Theeliefhebbers vinden vast hun gading bij Jolicious uit Brasschaat. Crepes Company biedt hartige pannenkoekjes aan en voor oesters moet u in de Oestercompagnie zijn.

Pizza@home uit Brasschaat brengt naast pizza's ook durum en de Table D'Ho wil de Koreaanse keuken meer bekendheid bezorgen.

Ten slotte is er nog Verde Foodbar uit Antwerpen met soepen, pasta's en salades.

Nieuwe traditie?

"We willen alle mogelijke hamburgertoestanden vermijden", verduidelijkt Raes. "Het moet gezond zijn, we zoeken alleen nog naar een biologisch frietkot."

Het zondagprogramma verloopt in samenwerking met het Brasschaatse Cultuurcentrum. "Dit kadert mooi in het geheel van de gemeenschapsvormende projecten. We zetten daarom gemeentepersoneel in voor Bluesem dat naast Brasschaat Klassiek, Jan en Alleman en The Day Before Tomorrow een traditie moet worden in ons gemeentepark", hoopt de Brasschaatse schepen van Cultuur Karina Hans (N-VA).

Een combiticket voor de drie dagen kost 35 euro. Lezers van deze krant kunnen tickets bestellen tegen 20 euro. Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen gratis binnen. Kansarmen kunnen via Kabas tegen verlaagde prijzen Bluesem bijwonen.

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is