Poëziewedstrijd bibliotheek Brasschaat

Op 27 januari 2016, over deze onderwerpen: Cultuur
Poëziewedstrijd bibliotheek Brasschaat

De Openbare Bibliotheek van Brasschaat organiseerde in samenwerking met fotograaf Bernard Castelein de poëziewedstrijd “Dichter in Beeld”.
Iedereen vanaf 16 jaar werd aan de hand van 32 foto’s uitgenodigd zich te laten inspireren tot het schrijven van poëzie. De juryleden mochten zich buigen over 139 inzendingen. Op het einde werden 10 gedichten genomineerd waarvan 1 winnaar.
Een keuze uit zeer diverse gedichten bestaande uit verschillende vormen, beelden en stijlen, een super moeilijke opgave voor de jury!
Op de vooravond van Gedichtendag maakte schepen van cultuur & gezin Karina Hans de laureaten en winnaar bekend.
“Bernard Castelein kwam midden vorig jaar met het voorstel een poëzie-wedstrijd met natuurfoto’s te organiseren, dit in de aanloop naar de poëzieweek van 2016. De titel werd “DICHTER IN BEELD”. Leen Baggerman en Sjat Franssen werkten het idee verder uit.
Het intensieve werk van het afgelopen half jaar tussen Bib-medewerkers, fotograaf en schrijvers heeft tot een resultaat gezorgd om U tegen te zeggen. De Bib is niet alleen een plaats waar je op verhaal kan komen maar ook je verhaal kwijt kan. Literair en beeldend talent wordt ondersteund. Groot was de verrassing met 139 inzendingen voor dit initiatief. De inhoudelijke kwaliteit was schitterend!
De jury had geen makkelijke opdracht en kwam bij elkaar op de kortste dag van het jaar. Een drietal gedichten was zo goed als genomineerd. Uiteindelijk was het kiezen tussen foto’s en bijpassende gedichten”.
De Academie van Muziek en Woord luisterde de prijsuitreiking op en stelde de winnende gedichten voor aan het publiek.

Winnares Monique Bol: “Ik heb dit project toevallig ontdekt en vond dit zeer interessant en heb meteen 3 gedichten ingestuurd. Heel mijn leven schrijf ik al gedichten en verhalen, de literaire creatie Ekeren is zonet afgewerkt, dat helpt om het technisch aspect te verwezenlijken. In de toekomst ga ik zeker verder schrijven, een dichtbundel of boek publiceren”.

Nog tot eind februari 2016 worden de 10 beste combinaties van gedicht en foto tentoongesteld in de hoofdbibliotheek, Bredabaan 407 (kerkplein centrum). Er is tevens mogelijkheid in te tekenen op een gelegenheidsbundel.

De Polder

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is