Hoofdbibliotheek Brasschaat opent vernieuwde balie voor zelfuitleen.

Op 15 mei 2015, over deze onderwerpen: Cultuur
Schepen Karina Hans opent de vernieuwde hoofdbib

Op 13 mei werd de nieuwe balie en het zelf-uitleensysteem officieel ingehuldigd in de hoofdbibliotheek Brasschaat centrum.
Schepen van cultuur en gezin Karina Hans was trots: “Vooral dank aan de technische en financiële dienst, alsook Vonak voor het aantrekken van 20 vrijwilligers.
Deze vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat de ruim 115.000 materialen tijdig werden voorzien van nieuwe digitale labels. Een titanenwerk waarvoor 8 weken werden voorzien, maar na 6 weken was de klus geklaard.
Extra dank aan het personeel van de bib die alle werken flexibel hielpen uitvoeren, een fantastisch team.
De bib is veranderd, na de biboase (stille ruimte) en polyvalente zaal is er de nieuwe jeugdafdeling”.

Nu wordt er overgestapt naar de zelfuitleen-functie, in een digitale wereld. Dit betekent niet minder service, integendeel, het personeel zal vlotter aan te spreken zijn en helpen in deze nieuwe manier van werken.
Het nieuwe systeem is kinderspel en daarom was het de eer aan de kinderburgemeester Emma van Beeck om dit in te huldigen.

Emma is een trouwe bezoeker van de bib: “ik heb kinderboekenjury gevolgd en dat betekent dat je tweemaandelijks een boek kan kiezen, na enkele maanden moet je het favoriete boek kiezen met een slotfeest in Gent samen met de hele kinderjury uit België.
Ik lees graag boeken over de oorlog, fantasieboeken omdat mijn hoofd vol fantasie zit”.

De bezoekers waren getuige van dit nieuw digitaal systeem en werden op professionele maar vooral vriendelijke manier begeleid, zo hoort het! De bibliotheek blijft ook tijdens de huidige wegenwerken vlot bereikbaar. brasschaat.bibliotheek.be.

De Polder - Luc Rampart

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is