Wipschutters wijken uit voor woningen

Op 18 december 2015, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

De terreinen waar zich nu nog de staande wipclub De Jonge Sebastiaenen bevindt, maakt weldra plaats voor nieuwe woningen. Het is nog niet duidelijk of dit rijwoningen of alleenstaande woningen worden.

De gebouwen van de wipschutters in de Wipstraat in Maria-ter-Heide zijn tot op de draad versleten. De club verhuist daarom in 2016 naar het gemeentepark waar zij naast petanqueclub Hemelhof een onderkomen vindt. Beide clubs kunnen dan een grote cafetaria samen delen.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Versompel (N-VA) lichtte tijdens de laatste gemeenteraadszitting de plannen toe. Het is nog niet duidelijk of er aaneengesloten woningen komen dan wel vrijstaande woningen.

Gezinnen met kinderen

"De doelgroep bestaat uit jonge gezinnen met kinderen. Het kunnen dus kleinere kavels met betaalbare woningen worden. We laten de kandidaat-kopers de keuze. In de achterliggende Korenlaan staan er vrijstaande woningen", zegt Versompel.

Vanuit de oppositie kwamen er enkele kritische opmerkingen. "Aan de overkant van de straat is er lintbebouwing. Dat is al één reden om van de nieuwe woningen ook rijhuizen te maken. Verder wil de gemeente er betaalbare woningen van maken. Waarom dan vrijstaande woningen? Welk jong gezin kan dat betalen?", zo vraagt Brasschaat 2012 zich af.

Schepen van Groen Dirk de Kort (CD&V) meldde dat er een gemeenschappelijke groene ruimte komt. "Dat is een vernieuwend idee. Het is de bedoeling dat de bewoners zelf instaan voor het onderhoud van deze groene zone. Dat is de eerste keer dat we iets dergelijks in Braschaat doen. In andere gemeenten wordt dat al wel toegepast en met succes", vult de Kort aan.

Copyright © 2015 Concentra Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is