Wedstrijd zoekt onbekend fototalent

Op 25 augustus 2017, over deze onderwerpen: Cultuur
FotoForum

Na de succesvolle eerste editie van FotoForum Brasschaat draaien de voorbereidingen voor een tweede editie al op volle toeren. Het eigenlijke project loopt volgend jaar in maart.

Kandidaten kunnen werk inzenden van 1 september tot en met 15 oktober.

Met FotoForum Talent zoeken de organisatoren naar nieuw en onbekend fotografisch talent. Er zijn geen beperkingen qua leeftijd. Ook wat de keuze van de onderwerpen betreft, zijn de kandidaten vrij.

“We verwachten wel uitsluitend coherente reeksen van beelden. Elke deelnemer moet minstens vijf tot maximum vijftien eigen originele foto's digitaal insturen. Uit alle inzendingen duidt een deskundige jury in totaal tien laureaten aan. Dat zijn er vijf in de leeftijdscategorie tot 30 jaar en vijf in de leeftijdscategorie vanaf 30 jaar. We zorgen ervoor dat de gekozen beelden professioneel worden geprint en afgewerkt. De bekroonde werken worden van 10 tot en met 25 maart tentoongesteld in de Ruiterhal in het gemeentepark”, legt Lutgard Heyvaerts van FotoForum Brasschaat uit.

Nick Hannes en Veronika Pot

“Tijdens de tentoonstelling van de bekroonde werken in de Ruiterhal stellen ook de gerenommeerde fotografen Nick Hannes en Veronika Pot hun werk tentoon. Hannes doet dan in het Antverpia-gebouw en Pot stelt tentoon in de Sint-Jozefskapel. We hebben ook een mooie selectie foto's uit de schenking van Brasschatenaar Henri Mau aan In Flanders Fields. Die foto's worden tentoongesteld in de hoofdbibliotheek”, voegt schepen van Cultuur Karina Hans (N-VA) er nog aan toe.

Het reglement en inschrijvingsformulier zijn terug te vinden op de website.

www.fotoforumbrasschaat.be

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is