“Verberck blijft sjerp behouden”

Op 8 maart 2018, over deze onderwerpen: Burgemeester, Verkiezingen 2018

Dienstdoend burgemeester en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil in Brasschaat na de gemeenteraadsverkiezingen verder met Koen Verberck als waarnemend burgemeester.

In 2012 won N-VA de verkiezingen met een monsterscore. Jambon behaalde 5.278 voorkeurstemmen: niemand deed in Brasschaat ooit beter. Het was dan ook logisch dat Jambon burgemeester werd. Maar toen hij in oktober 2014 minister werd in de federale regering, nam Koen Verberck de sjerp in de gemeente over.

“Als wij na de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw de burgemeester mogen leveren, dan wil ik dat Koen Verberck zijn mandaat voortzet. In 2019 zien we dan weer verder. Dan zal alles afhangen van de uitslag van de parlementsverkiezingen”, zegt Jambon. “Ik wil N-VA in mijn gemeente zo sterk mogelijk naar de verkiezingen loodsen en de kracht van verandering na deze legislatuur voortzetten. In mijn ogen moet dat tot 2019 alvast met Koen Verberck zijn.”

Deze maand nog opent de Brasschaatse N-VA-afdeling opnieuw een campagnesecretariaat op de Bredabaan. Dan zal ook worden bekendgemaakt wie de tweede plaats op de lijst zal bekleden. Jan Jambon zal de lijst aanvoeren en Koen Verberck staat op drie. Voor plaats twee circuleert de naam van huidig fractieleider Goele Fonteyn.

Copyright © 2017 Belga - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is