Tennisclubs krijgen dan toch geen overdekte hal

Op 27 mei 2016, over deze onderwerpen: Sport
Tennis

[Lees zeker onderaan ook de reactie op dit artikel van schepen van Sport, Adinda Van Gerven]

De 3.300 tennissers in Brasschaat hopen dat er in hun gemeente een tennishal komt waar zij ook in de winter hun sport kunnen beoefenen.

In 2007 ontstond bij de Koninklijke Park Tennisclub Brasschaat het idee om een sporthal te bouwen waar alle tennisclubs tijdens de winter gebruik van zouden kunnen maken. Het idee mondde uit in een financieel uitgewerkt dossier dat op zijn beurt leidde tot concrete voorstellen. “Voormalig burgemeester Jan Jambon vroeg ons om de neuzen van alle clubs in dezelfde richting te krijgen. We ondertekenden daarom met vijf clubs een charter.”

Alhoewel één club mondeling wél haar akkoord had gegeven, tekende ze niet. “We gingen aankloppen bij het gemeentebestuur en daar werd gezegd dat alle clubs achter het project moesten staan. Het project werd op de lange baan geschoven. Jammer, want meer dan 85 procent van de Brasschaatse leden zijn vragende partij. We dachten als locatie aan het voetbalveld naast tennisclub Peerdsbos.”

Verkiezingspropaganda

Andere mogelijkheid zijn de voetbalvelden aan de Melkerij. “Maar die zijn eigendom van het Antwerpse OCMW”, zegt Erving van den Bergh van Park Tennis Club Brasschaat. De bestuurder van de tennisvereniging merkt in dat verband op dat een overdekte tennishal in de verkiezingspropaganda stond van N-VA en CD&V.

“Nu wij een degelijk voorstel op tafel hebben gelegd, verwachten wij medewerking van het gemeentebestuur, maar dat geeft niet thuis. Zo blijven wel 3.300 tennissers in de kou staan en dat is jammer”, zegt van den Bergh.

Schepen van Sport Adinda Van Gerven (N-VA) ziet argumenten om niet mee te stappen in het verhaal. “We willen dat alle clubs achter het idee staan en dat is niet het geval. Ten tweede zou er alweer een voetbalveld moeten verdwijnen en er zijn er echt niet te veel in Brasschaat. Ten derde betreft het hier een project waarvan wij ons afvragen of het wel financieel haalbaar is. Verder meen ik dat er in en om Brasschaat voldoende mogelijkheden zijn om overdekt te tennissen. Bovendien zit deze sport al een tijdje in dalende lijn”, zegt Van Gerven.

De tennissers krijgen steun van oppositiepartij Open Vld. “Het tart alle verbeelding dat een dossier drie jaar blijft liggen”, zegt Open Vld-bestuurslid Yves Heylen. “Als tennisspelend inwoner en vader van twee tennissende dochters vind ik dit een gemiste kans en een gebrek aan interesse voor de inspanningen van de clubs.”

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Reactie op dit artikel van schepen van Sport, Adinda Van Gerven:

Zoals alle sporten ligt ook tennis (en zeker de 2128 Brasschatenaren die vandaag lid zijn van een Brasschaatse tennisclub) mij nauw aan het hart. Daarom wil ik toch even dit artikel kaderen.

Alle extra sportinfrastructuur is voor een schepen van Sport als muziek in het hart. In dit concreet geval hebben wij, als gemeente, echter gesteld dat dit project moet gedragen worden door alle Brasschaatse tennisclubs en dat er een sterk financieel plan moet voorgelegd worden. Verder heb ik in de marge, en dat is wel belangrijk, vermeld dat tennis in Brasschaat -weliswaar beperkt- moet inboeten tov hockey (een sport waar Brasschaat qua infrastructuur aan de top van Vlaanderen en zelfs in België staat). Tenslotte heb ik aangegeven dat de grond, en ook de recreatiegrond, in Brasschaat zeldzaam is; daarom moeten wij een goede afweging maken: om een voetbalveld te laten verdwijnen voor een tennishal moet er een stevig onderbouwd (gedragen door clubs en financieel sterk) plan op tafel liggen.

Tot slot: ik heb een droom … Een overvloed aan sportinfrastructuur in Brasschaat!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is