TEJO komt boven bib

Op 30 oktober 2015, over deze onderwerpen: Gezin

Boven de hoofdbibliotheek aan de Bredabaan, pal in het centrum van de gemeente, komt TEJO, wat staat voor Therapeuten voor Jongeren. Brasschaat zoekt voor dit initiatief nog wel vrijwilligers.

Schepen voor Gezin Karina Hans (N-VA) wil zo vlug mogelijk de deuren openen. "We krijgen meer dan waarschijnlijk de ruimte boven de bibliotheek ter beschikking. Het is de bedoeling dat jongeren daar met al hun vragen terecht kunnen. We werken al een hele tijd samen met de Opvoedingswinkel van Openluchtopvoeding. Zo merkten we dat de nood aan deskundige therapie voor onze jongeren echt wel groot is. Juriste, criminologe, orthopedagoge en gedragstherapeute Ingrid De Jonghe begon ermee in Antwerpen. Haar aanpak kent er veel succes", legt Karina Hans uit.

In Brasschaat wonen meer dan 11.000 jongeren. Voor diegenen onder hen die met problemen zitten, bestaat er een lange wachtlijst. "Daarom ons voornemen om ook in Brasschaat aan de slag te gaan", vervolgt Hans. "De ingang bevindt zich achteraan op het plein, ter hoogte van de bib. De jongeren kunnen er ongemerkt naar binnen gaan. Eens boven zitten ze echt boven alles en iedereen uit. Daar kunnen ze in alle rust hun problemen voorleggen. Ze kunnen tien keer gratis langs komen. Uit ervaring weten we dat de meeste problemen in die tijdsspanne opgelost geraken. Als dat niet het geval is, kunnen ze worden doorverwezen of in de privépraktijk van de therapeut verder gaan", vervolgt Hans, die hoopt dat er zich vlug nog enkele vrijwilligers aanbieden om de dienst te bemannen.

"Ik droom ervan om mettertijd heel het huidige vrijetijdscentrum boven de bibliotheek om te toveren in een compleet Huis van het Kind, met alle mogelijke diensten naast elkaar. In Nederland hebben we een dergelijk voorbeeld al gezien", zegt Karina Hans nog.

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is