Sprookjes in Brasschaat

Op 17 augustus 2015, over deze onderwerpen: Brasschaat Klassiek, Cultuur

Brasschaat - De grote concerten Brasschaat Klassiek en Brasschaat Opera brachten in totaal vierduizend toeschouwers in vervoering.

Vrijdag maakte de hevige regen de opstelling voor de concerten nog erg moeilijk. Maar toen alles rechtstond, was het als bij wonder gedaan met regenen. Robert Groslot bracht met zijn orkest Il Novecento het park in een feeërieke sfeer. Het publiek genoot van Rossini, Bizet en Tsjaikovski. Presentator Carl Huybrechts zorgde telkens voor een onderhoudende inleiding met aandacht voorla petite histoire.

Zaterdag zorgde het regenachtige weer ervoor dat maar duizend muziekliefhebbers naar Brasschaat Opera afzakten. Ten onrechte, bleek al snel. De vier vocale solisten brachten een meerwaarde aan het orkest van Groslot. Werner van Mechelen, Liesbeth Devos, Anne Cambier en Hanne Roos brachten populaire aria's. Als apotheose zongen ze met z'n vieren samen een stuk dat Groslot zelf componeerde.

Schepen van Cultuur Karina Hans (N-VA) was meer dan tevreden. 'Jammer dat het weer zaterdag veel mensen thuis hield. Ik vernam van de vier vocale solisten dat zij het zelf een unieke ervaring vonden. Ze genoten zelf ook van het prachtige kader van het kasteel en de oude bomen. Tegen het einde was er even een elektriciteitspanne, maar dat kon het enthousiasme niet drukken', zegt de schepen.

Voor deze concerten was de setting anders in vergelijking met vorig jaar. Het publiek keek toen op de Remise. Nu zat het publiek naar het kasteel van Brasschaat gericht. Dat werd tijdens de opvoeringen geregeld in een andere kleur beschenen.

Ook vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) was van de partij. 'Ik heb dit idee enkele jaren geleden naar voren geschoven en ik ben heel blij dat het uitgevoerd is. Mijn vrouw en ik zijn grote liefhebbers van klassieke muziek. Bovendien heeft Brasschaat zo'n prachtig kasteel, daar moest gewoon iets mee gebeuren.'

Net als vele toeschouwers kijkt Jambon uit naar de editie van volgend jaar.

Copyright © 2015 Corelio - Het Nieuwsblad - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is