Sportvelden onderhouden kost veel geld

Op 13 oktober 2017, over deze onderwerpen: Sport
kunstgrasveld

Rudi Pauwels (Brasschaat 2012) vraagt een herziening van de gemeentelijke toelage voor het onderhoud van de grasvelden om te sporten en de atletiekbaan.

Volgens het gemeenteraadslid schiet de betoelaging zijn doel voorbij omdat slechts een beperkt aantal clubs hierop aanspraak kan maken. “Kunstgrasvelden moeten bijvoorbeeld wekelijks geborsteld en proper worden gehouden. Dat is even tijdrovend en arbeidsintensief als het maaien van een natuurlijk grasveld. Ook de gravel van tennisclubs is een weerkerende kost, omdat elk jaar een nieuwe laag moet worden gelegd. Er vindt ook wekelijks een onderhoud plaats”, zegt Pauwels.

Pauwels stelt voor om de sportraad bij deze materie te betrekken om samen met de sportclubs een regeling uit te werken. Hij pleit voor een uitbreiding van de betoelaging omdat met het huidige budget de toelage per club zou slinken.

Schepen van Sport Adinda Van Gerven (N-VA) zegt dat de clubs die over een kunstgrasveld beschikken bij de aanleg al een subsidie ontvangen. “Het gaat om 150.000 euro, dat is een derde van de totale prijs. We moeten alles natuurlijk in balans houden. Het reglement werd opgesteld bij het begin van de legislatuur, dat kan veranderen na de verkiezingen van 2018”, zegt de sportschepen.

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is