Skate, Pumptrack en Callisthenics aan Mishagen

Op 26 juni 2024, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

Ontmoeten, bewegen en genieten in wijk Bethanie

Het verouderd skateterrein aan Mishagen kreeg een liftover en wordt dé plek voor jong en oud. Bij het begin van de bestuursperiode (2019) was het duidelijk dat het skateterrein aan Mishagen (wijk Bethanie) verouderd en onveilig was. De skaters zelf werden bevraagd en mee rond de tafel genomen. Ideeën, dromen en noden kwamen naar voren, maar voldoende financiële middelen ontbraken.

De gemeente zelf had een beperkt -wel substantieel- budget van 290.000 euro voorzien. Dankzij een subsidieoproep van Vlaanderen en de fantastische medewerking van een gans team van gemeentelijke medewerkers werd er een maximum subsidie van 250.000 euro binnen gehaald. Een toprealisatie in het Sportpark Mishagen is een feit.

Het Park bestaat uit 4 delen: een 550m² skateterrein, een 135m pumptrack, een doordachte callisthenics op een blessurevrije ondergrond en tenslotte een rust- en bloemenweide met picknickbanken. Ontmoeten, bewegen en genieten mét en zonder wieltjes… Het kan er allemaal. Een welgemeende dank aan iedereen (van skaters tot geldschieters) die dit project mee gerealiseerd heeft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is