Sinterklaas opent ijspiste van overdekt Winterdorp

Op 5 december 2016, over deze onderwerpen: Burgemeester, Cultuur, Sport, Toerisme
Winterdorp 2016

De Sint deed zaterdag een opgemerkt intrede in Brasschaat. Hij werd door zeer veel kinderen verwelkomd aan het gemeentehuis. Daarna trok hij naar het Winterdorp waar hij de ijspiste plechtig opende.

De organisatie had voor deze heuglijke dag alles uit de kast gehaald. De Pieten kwamen van Studio 100 en een aantal mensen van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) zorgde mee voor een vlotte doorstroming.

Waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) zit op dit ogenblik in het Boliviaanse Tarija, de stad waarmee Brasschaat een stedenband onderhoudt. Verberck werd vervangen door cultuurschepen Karina Hans (N-VA) die assistentie kreeg van kinderburgemeester Jonas Benlahssen. Alle aanwezige kinderen mochten in het gemeentehuis bij de Sint passeren en u raadt het al: er waren alweer geen stoute kinderen dit jaar. Dat kon Karina Hans, die ook schepen van Gezin is, met de hand op het hart verzekeren.

De Sint was zijn intocht begonnen in het winkelcentrum Patio Donk. Dan trok hij naar tennisclub Park waar hij een reeks tennislessen cadeau kreeg. Maar het grote geschenk waarnaar de voorbije weken in de parkgemeente koortsachtig werd gezocht, bestond uit een flinke dosis vriendschap en liefde.

Schaatskampioen

Intussen was het Winterdorp al goed volgelopen. De Sint maakte er rond 17u zijn opwachting en opende er samen met zijn Pieten de ijspiste. De minister van Sinterklaasaangelegenheden Wilhelmus Speculosius overhandigde zijn vriend de Sint alle Brasschaatse liefde en vriendschap.

Naar goede gewoonte zorgde nationale ijsschaatser Kevin Van der Perre met zijn team voor een geslaagde show. Hert ijs bleek van prima kwaliteit te zijn. Dan was het de beurt aan de Brasschatenaar om de schaatsen aan te binden.

Herbruikbare bekers

Organisator van het Winterdorp Philippe Wauters maakt zich sterk dat de opstelling van zijn dorp alle mogelijk comfort biedt aan de bezoeker. “Alle terrassen zijn overdekt en verwarmd. Regen en koude kunnen niet meer als excuus worden ingeroepen om thuis te blijven. We rekenen op een evenaring van het aantal bezoekers van de vorige editie, dat betekent 80.000 bezoekers, met of zonder ijsschaatsen. We werken dit jaar met herbruikbare bekers om te vermijden dat er zoals vorig jaar 220.000 bekers in de vuilbakken terechtkomen", zegt Philippe Wauters. Het Winterdorp blijft open tot zondag 8 januari.

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is