Koppels zeggen 'ja' in Antverpia

Op 25 oktober 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester, Burgerzaken
Koen Verberck aan ingang dc Antverpia

Wie meubels heeft en huisgerief, en wil trouwen met zijn of haar lief, kan volgend jaar van april tot augustus niet terecht in de gemeentelijke trouwzaal. In die periode zijn verbouwingen gepland in het gemeentehuis. Het gemeentebestuur vond een alternatief in dienstencentrum Antverpia.

Het gemeentebestuur van Brasschaat is volop bezig met het herschikken van de huisvesting van haar diensten. In de Verhoevenlei laat de gemeente een nieuw administratief centrum (NAC) optrekken. Dat zou tegen april klaar moeten zijn. Nadien verhuizen heel wat diensten naar het NAC en ondergaat het oude gemeentehuis, dat dateert uit 1903, een opfrisbeurt.

"Het is de bedoeling dat onder meer de toeristische dienst en de trouwzaal in het oude gemeentehuis blijven. Tijdens de kleine renovatiewerken is het gebouw een paar maanden niet toegankelijk voor het publiek", zegt waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA). "Om tegemoet te komen aan de mensen die tussen april en augustus 2018 willen huwen, gingen we op zoek naar een andere mooie trouwlocatie. Die vonden we in dienstencentrum Antverpia."

De gemeenteraad duidde maandagavond zaal De Baeck in dienstencentrum Antverpia aan als 'trouwzaal ad interim'. "Zonder twijfel een geschikt alternatief", vindt Koen Verberck. "Antverpia is een statig gebouw in een mooie omgeving. Ook praktisch stellen er zich geen bezwaren."

Van oorsprong behoorde het pand toe aan een bank, maar de gemeente heeft het intussen al meer dan tien jaar in gebruik als dienstencentrum. Onder andere enkele afdelingen van het lokale OCMW en de Tekenacademie hebben er hun onderkomen.

Sint-Jozefskapel

Maar, tussen 8 en 23 juni is Antverpia evenmin beschikbaar, want dan staat er een tentoonstelling op het programma. "In die korte periode kunnen trouwers uitwijken naar de ontwijde Sint-Jozefskapel", gaat Koen Verberck verder. "Wie vindt dat er toch nog een te grote religieuze connotatie is verbonden aan de kapel kan eventueel trouwen in de raadzaal in het vrijetijdscentrum. Op zich is dat de minst pittoreske locatie."

Koppels die al een huwelijk hebben gepland tussen april en augustus zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht van de gewijzigde regeling.

Lawaai

De werkzaamheden aan het NAC schieten intussen behoorlijk op. Vandaag en morgen plaatst de aannemer een stalen constructie. Het gemeentebestuur laat weten dat dit enige lawaaihinder met zich kan meebrengen.

Copyright © 2017 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - Kristof De Cnodder

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is