Huwelijk tijdelijk in Antverpia

Op 26 oktober 2017, over deze onderwerpen: Burgerzaken
zaal de Baeck

Schepen van Burgerzaken Adinda Van Gerven: Een goed alternatief voor onze trouwzaal vinden was niet makkelijk. Daarom hebben we onze keuze gebaseerd op enkele duidelijke criteria: mooie omgeving, neutraal kader, goed toegankelijk voor jong en oud, goed bereikbaar, voldoende parkeerplaatsen. We zullen er alles aan doen om deze unieke dag voor onze trouwers optimaal te omkaderen.

 

Het gemeentehuis wordt van april tot augustus 2018 gerenoveerd. Dat maakt dat de trouwzaal dan niet kan worden gebuikt voor huwelijken.

Het gemeentebestuur is daarom op zoek gegaan naar alternatieven. “Tijdens de werkzaamheden in het gemeentehuis willen we de huwelijksplechtigheden laten plaatsvinden in dienstencentrum Antverpia, zaal De Baeck”, zegt schepen voor Burgerlijke stand Adinda Van Gerven (N-VA). Antverpia is het voormalig bankgebouw aan de Sint-Antoniuslei in Mariaburg. De gemeente Brasschaat kocht het gebouw ongeveer tien jaar geleden, om er onder meer een dienstencentrum en de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in onder te brengen.

“Maar voor de periode van vrijdag 8 juni tot en met zaterdag 23 juni wijken we uit naar de Sint-Jozefskapel aan de Augustijnslei. In die periode vindt er een tentoonstelling plaats in Zaal De Baeck in Antverpia. Als er burgers zijn die wegens de religieuze connotatie niet in de Sint-Jozefskapel willen trouwen, bieden we als alternatief de gemeenteraadszaal aan het Armand Reusensplein aan”, vervolgt Adinda Van Gerven. De Sint-Jozefskapel is een bijzonder stemmige ruimte waar geregeld kleine expo's, lezingen en concertjes plaatsvinden. Het gebouw behoort tot het Brasschaatse OCMW.

Een koppel kan een huwelijk vastleggen voor het lopende en het volgende jaar. De ambtenaar van de burgerlijke stand kan het uur van de trouw zelf kiezen.

Het gemeentehuis krijgt een opknapbeurt terwijl het nieuw administratief centrum (NAC) aan de Verhoevenlei wordt afgewerkt. Daarin komen gemeentediensten en OCMW samen terecht. Bedoeling is alles in het NAC te hebben ondergebracht in het najaar van 2018. In het huidige gemeentehuis blijven enkele diensten gevestigd, zoals de toeristische dienst en de trouwzaal.

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is