Geen huwelijken in gemeentehuis

Op 18 september 2017, over deze onderwerpen: Burgerzaken
gemeentehuis Brasschaat

Koppels die hun huwelijk plannen in de periode april-juli 2018 moeten er rekening mee houden dat ze niet in het gemeentehuis van Brasschaat terecht zullen kunnen.

In die periode wordt het gemeentehuis gerenoveerd, waardoor de trouwzaal onbruikbaar is. “We zoeken naar een alternatief voor die periode”, zegt schepen van Burgerzaken Adinda Van Gerven (N-VA). “We moeten wel rekening houden met heel wat voorwaarden. De plek moet mooi zijn en toegankelijkheid is belangrijk, net zoals de aanwezigheid van voldoende parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving.”

Er zijn momenteel drie opties. “We denken aan het Antverpiagebouw, de Remise en de Sint-Jozefskapel. Er werd ook gedacht aan de zalen Born en Thys in het cultuurcentrum, maar die ruimten vind ik niet geschikt om er huwelijken in te laten plaats vinden. Mocht er voor het Antverpia-gebouwen worden gekozen, dan zouden enkele sportclubs tijdelijk moeten verhuizen. Maar dat zou echt maar tijdelijk zijn. Ik denk dat de werking van de sportclubs in de maanden juni en juli toch op een laag pitje draait, maar mocht de situatie voor hen problemen opleveren, dan ben ik er zeker van dat we samen een oplossing zullen kunnen vinden”, zegt Van Gerven.

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is