Gastrobar gaat open in zomer

Op 29 januari 2019

De Hemelhoeve, eigendom van de gemeente, heropent deze zomer de deuren. Het gebouw stond drie jaar leeg, maar met Peter en Nathalie de Ceuninck werden nieuwe uitbaters aangesteld.

Peter en Nathalie de Ceuninck worden de komende dertig jaar het gezicht van de Hemelhoeve. Het duo bouwt achteraan een nieuwe oranjerie en geeft de zaak een nieuwe naam: Gastrobar.

“Het wordt geen exclusieve bedoening. We bieden kwaliteit voor ieders portemonnee. We streven naar een samenwerking met het cultuurcentrum. De openingsuren zullen samenvallen met die van de voorstellingen in Theater Hemelhoeve. Dat is een meerwaarde”, zegt De Ceuninck.

De exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar staat gepland voor het begin van de zomer.

De horecazaak komt op de benedenverdieping. Er zijn nog een eerste verdieping en een zolderverdieping. Ook voor die ruimten wordt volop onderhandeld. Op de eerste verdieping zou het cultuurcentrum zijn intrek kunnen nemen.

Vorig jaar ontving het gemeentebestuur nog een subsidie van 216.000 euro van Vlaams minister Sven Gatz (Open Vld) om het gebouw energiezuinig te maken.

In 2016 ging bvba Hemelhoeve failliet. Vorige zomer openden twee jongeren er Club Noir, een pop-updiscotheek. Daarna opende Pieter Jacobs er een andere pop-up. De laatste tijdelijke bestemming van de Hemelhoeve was een escaperoom. “We zijn blij dat de zaak rond is”, zegt schepen van Patrimonium Goele Fonteyn (N-VA).

Copyright © 2019 Mediahuis - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is