“Eerst nadenken en dan pas uitvoeren”

Op 4 februari 2015, over deze onderwerpen: Burgemeester, Personeel & ICT

De Brasschaatse voorzitter van Open Vld, Christophe Thomas, heeft heel wat bedenkingen bij het huidige gemeentebestuur. Zo ziet hij de kosten voor de bouw van het Nieuw Administratief Centrum (NAC) fors oplopen.

Oppositiepartij Open Vld is niet tegen de bouw van het Nieuw Administratief Centrum (NAC), maar volgens Thomas heeft de schepen van Financiën wel degelijk kopzorgen. “Wij vrezen dat er besparingen op de bouw worden doorgevoerd die niet echt verstandig zijn. Het is te verwachten dat de besparingen die het gemeentebestuur wil doorvoeren op termijn een meerkost met zich zullen meebrengen. Sommige besparingen zijn ronduit onverstandig. Het beperken van de capaciteit en de polyvalentie van het verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem zal het comfortniveau voor bezoekers en personeel doen verminderen”, zegt Thomas.

Volgens de voorzitter zal het NAC de gemeentelijke dienstverlening ten goede komen en de efficiëntie verhogen. “We kunnen ook meegaan in de verkoop van gemeentelijk patrimonium, maar daarvoor moet de markt dan wel degelijk worden geraadpleegd.”

“We zien ook dat men bij de maatregelen over het bermparkeren en de leegstand boven de winkels op de Bredabaan eerst gehandeld heeft om dan pas na te denken. Dat is echt niet verstandig. Datzelfde geldt trouwens ook in het dossier van de Rozenhoeve zoals mijn partijgenoot Yves Heylen heeft aangetoond. Bij de verkoop had men moeten weten dat daar eigenlijk geen handelszaak mag worden uitgebaat”, zegt Thomas nog.

Waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) stelt dat er inderdaad budgettaire aanpassingen nodig waren. “Zo hebben wij de kosten voor de biomassa-installatie moeten incalculeren. Maar het is duidelijk dat daar een terugverdieneffect in zit. Op termijn moet dat zelfs tot winst leiden. Het klopt dat wij ongeveer 600.000 euro boven het budget kwamen. Zo hebben wij het warmtegordijn bij de inkom geschrapt en hebben we ook nog heel wat kunnen besparen op de bekabeling zodat we opnieuw binnen ons budget zijn gekomen”, zegt Koen Verberck.

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is