Dennenhof wordt toegankelijker voor mensen met beperking

Op 17 augustus 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester, Toerisme
toegankelijkheid voor mindervaliden

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) investeert 50.000 euro in het Brasschaatse Dennenhof, zodat het toegankelijker wordt voor mensen met een beperking.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) investeert ruim 1,26 miljoen euro in de uitbouw van kwaliteitsvolle toeristische infrastructuur voor logies. ­Daarvan krijgt het Dennenhof in Maria-ter-Heide 50.000 ­euro. Weyts ondersteunt in totaal vijftig vergunde logies verspreid over heel Vlaanderen. “De minister steunt investeringen in ­sanitair dat toegankelijk is voor mensen met een beperking. Een andere focus is kind- en familievriendelijkheid”, legt Brasschaats schepen van Toerisme en Lokale ­Economie Philip Cools (N-VA) uit. “Ons uitgangspunt is dat elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, in eigen land op vakantie moet kunnen gaan. Uitbaters van logies kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.”

Ook het gemeentebestuur blijft investeren in toerisme. “Met de inrichting van de verkeerstoren hebben toeristen in Brasschaat weer een nieuwe mogelijkheid om Brasschaat te bezoeken”, zegt waarnemend burgemeester Koen ­Verberck (N-VA).

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is