Brasschaat krijgt reeks nieuwe straatnamen

Op 30 september 2015, over deze onderwerpen: Cultuur

Het gemeentebestuur besloot om de dreven in het gemeentepark een naam toe te kennen. Dat gebeurde in samenspraak met de deelraad Erfgoed van de cultuurraad.

Er zullen bordjes worden geplaatst met de namen. Zo komt er een dreef die de naamDe Routekrijgt. Verder komen er een Legedreef en een Vijverpad.

Het kronkelend pad langs de Laarsebeek krijgt de naam Beekpad. Hiervoor dient de gemeente Schoten haar goedkeuring nog te geven omdat dit pad op Schotens grondgebied ligt. De dreef tussen de Peerdsbosdreef en Leeg krijgt de naam Reeëndreef en de weg naar en langs Sportoase wordt de Zwembadweg.

Oppositiepartij Vlaams Belang zag liever de dialectbenamingDe Rout in plaats van De Route. "Wij hopen ook dat de bordjes worden gemaakt naar het model van Gilbert De Cort. Hij ontwierp mooie houten borden die prima passen in het park."

Geen Klaverlaan

Schepen van Cultuur Karina Hans (N-VA) vraagt hiervoor advies aan landschapsarchitect Jan Moereels. Hij mag beslissen of het de houten straatnaamborden worden of de officiële blauwe.

Verder blijft de naam Klaproos-laan voor de nieuwe straat op de grens met Kapellen behouden. Op het grondgebied Kapellen blijft de naam Krynlaan ook behouden.

De namen Korenbloemlaan en Klaverlaan werden dan weer niet weerhouden om verwarring met de bestaande straatnamen Klaverheide en Korenlaan te vermijden. (jbr)

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is