Mama's mogen gratis naar opera

Op 14 augustus 2015, over deze onderwerpen: Brasschaat Klassiek, Cultuur

Het grasveld voor het kasteel van Brasschaat wordt vandaag en morgen opnieuw het decor voor klassieke muziek. Il Novecento geeft onder de leiding van Robert Groslot het allerbeste van zichzelf.

Gezien het succes van vorig jaar besloten Carl Huybrechts en Fred Int Panis er deze keer een tweedaagse van te maken. Vanavond speelt Il Novecento enkele klassieke werken van onder meer Rossini, Bizet, Mendelssohn en Tsjaikovski. Morgen, zaterdag, is het dan de beurt aan opera. Vier Belgische vocale solisten geven aan dit concert een extra dimensie. Het zijn de sopranen Anne Cambier, Hanne Roos, Liesbeth Devos en de bas-bariton Werner Van Mechelen. Al deze solisten zijn van internationaal niveau. Liesbeth Devos wordt beschouwd als één van de grote beloftes in Vlaanderen. Op het programma staan werken van Mozart, Rossini, Lehar, Verdi, Glück en nog vele anderen. Groslot eindigt met een stuk dat hij zelf componeerde als cadeautje voor zijn echtgenote. Dat werd tot nu nog nooit opgevoerd.

Orkest, koor en solisten repeteerden in de vijverzaal van het kasteel. "Het is voor ons niet de eerste keer dat we zingen in open lucht. Het is een zeer fijne ervaring", zeggen de sopranen.

De ticketverkoop verloopt vlot. Er zijn drieduizend zitplaatsen. In totaal zijn er voor de twee avonden dus 6000 tickets te koop. De mensen kunnen tickets kopen in de bibliotheek en de avond zelf nog aan de kassa. Wie zijn eigen stoeltje meebrengt, betaalt tien euro.

"Zaterdag mogen alle mama's die begeleid zijn door een betalend iemand, gratis binnen. Bij het verlaten krijgen ze ook nog een roosje aangeboden. Het worden twee zeer feeërieke en sprookjesachtige concerten. Mensen die nog nooit een klassiek concert hebben bijgewoond, zullen ervaren hoe uniek dit wel kan zijn. We hebben in vergelijking met vorig jaar de setting veranderd. Het publiek ziet nu het kasteel achter het podium", zo zegt Carl Huybrechts.

Copyright © 2015 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is