Tijdelijk extra parkeerplaatsen aan Augustijnslei

Op 23 november 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Er zijn extra parkeerplaatsen ter beschikking aan de Augustijnslei. Op de site van de Opel-garage GMAN komt er tijdelijk ruimte voor 44 parkeerplaatsen. Je kan er zeker tot eind januari gratis en zonder parkeerschijf parkeren. Er zijn 23 parkeerplaatsen beschikbaar voor de vitrineramen van de garage en 21 plaatsen links achteraan op de parking. De poort die toegang geeft tot de parking blijft permanent open.

De gemeente wil met de tijdelijke parking de middenstand tegemoetkomen. Die vreesde voor een tekort aan parkeerplaats na het afsluiten van de parking aan Broomsakker. "Ik ben plaatselijk middenstander geweest en ik besef dus de belangrijkheid van parkings", zegt gemeenteraadslid Karin De Clerck-Verbiest (N-VA). "Ik heb met schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA) overleg gehad of er geen alternatief mogelijk was. Ik dacht in de eerste plaats aan de Opel-garage en aan het uitstellen van de nieuwe verkeerscirculatie in het park."

In afwachting van de nieuwe parking die aangelegd wordt aan de kruising Hemelakkers-Oude Baan, wordt de rijrichting in het park nog niet aangepast. In de dreven Azalealaan en Hemeldreef komt verkeer in beide richtingen om het verkeer meer naar de rand van het park te brengen, maar dat is nog niet voor onmiddellijk.

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is