• Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
  • Header N-VA Brasschaat
N-VA Brasschaat

U bent hier

Populaire klassieke muziek tegen de achtergrond van mooi verlichte fonteinen

Op 10 mei 2014

Het festival wordt georganiseerd door de vzw 'Klassiek in 't Groen', in samenwerking met de gemeente Brasschaat en onder auspiciën van burgemeester Jan Jambon (N-VA).

'Ik ben zelf liefhebber van de opera en van klassieke muziek en hiermee komt een persoonlijke droom uit. Het was ook een van de ambities uit ons bestuursakkoord en ik hoop dat het initiatief mag uitgroeien tot een meerdaags festival', stelt de burgemeester.

Ter hoogte van de Remise zal een groot, transparant, overdekt podium worden opgetrokken met een oppervlakte van 150 m². De dirigent en het orkest zullen op drie hoogteniveaus plaatsnemen zodat het publiek het concert in de beste omstandigheden zal kunnen volgen. De overkapping heeft een nokhoogte van meer dan tien meter en zal voor de eerste maal in Vlaanderen gebruikt worden. Het is de firma Spantech Belgium uit Nijvel die instaat voor de levering en opstelling.

'Er zullen verschillende standjes met heerlijkheden zijn. We mijden bewust de hamburgers en hotdogs en mikken meer op een glaasje cava en op iets meer verfijnde hapjes', vertelt mede-organisator Carl Huybrechts, die ook de presentatie op zich zal nemen.

De toegangsprijzen blijven erg democratisch. Voor een gewoon ticket betaalt u 10 euro. Een gereserveerde stoel kost 15 euro. Jongeren tussen 12 en 18 jaar of leden van een jeugdbeweging betalen 5 euro en voor jongeren onder twaalf jaar is de toegang gratis. Opteert u voor een Silver-arrangement, dan betaalt u voor een stoel, incusief parking en vijf consumpties 30 euro. Tickets kunnen vanaf maandag 12 mei besteld worden via deze link. Er zijn duizend stoelen op reservatie. Zitplaatsen op het gazon of staanplaatsen zijn er onbeperkt.

Het concert zelf start om 20.30 uur, maar de festivallocatie is reeds vroeger toegankelijk zodat u eventueel op voorhand kan picknicken en kan ontdekken wat de eet- en drankstandjes te bieden hebben.

Op het programma onder andere het toepasselijke 'Water Music' van Händel (met een klank- en lichtspel met de parkfonteinen), ouvertures van Verdi en Mendelssohn, de bloemenwals en de ouverture 1812 van Tchaikovsky, de Keizerswals van Johann Strauss...

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=blnve_20140510_005

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is