Brasschaat pakt uit met 'The Day before Tomorrow(land)'

Op 5 juli 2013

De organisatie is in handen van Marc Reijntjes, bekend van kleinschalige maar sfeervolle evenementen als de Apéros Bordeaux-feestjes.

Reijntjes: "Het was toch even schrikken, want we hebben maar goed vier weken om alles in elkaar te krijgen.

Ik organiseer het samen met Alain Roels , de man achter Antwerpen Zingt, die uiteraard veel ervaring heeft met massa-evenementen.".

"Het is natuurlijk fantastisch dat de organisatoren van Tomorrowland toestemming hebben gegeven om naar hun festivalnaam te verwijzen.

Uiteraard mogen we het logo of de huisstijl niet gebruiken, het is geen organisatie van hen. Maar een festival dat voor het eerst mag uitpakken met de naam The Day before Tomorrowland, daar word ik toch een beetje euforisch van.".

Op de affiche staat nochtans enkel The Day before Tomorrow? "Ja, maar dat hebben we zelf gedaan, ik vond het geheel wat lang klinken."

Chique gemeente

Het festival vindt plaats op 25 juli, van 12 tot 22u. Verrassend wel dat net de chique gemeenteBrasschaat met een dergelijk dancefestival uitpakt Marc Reijntjes: "Vond ik ook wel, maar het initiatief is effectief uitgegaan van het gemeentebestuur, van burgemeester Jan Jambon en de schepen van cultuur Karina Speleers Zij hebben ook de toestemming verkregen van Tomorrowland.".

Dat wordt bevestigd door Debbie Wilmsen, de pr-vrouw van Tomorrowland "Men zag er hier geen graten in en het klopt dat er ook een.

aantal dj's gaan optreden die ook op Tomorrowland staan. Ze hebben alles netjes aangevraagd en we vonden het een leuke opwarmer.".

Kelly Pfaff

De affiche is stevig Antwerps getint met namen als Dave Lambert, Nicolaz, Phil & Steve en Roma, die ook op Tomorrowland te zien zijn.

Hoofdact wordt de in Antwerpen stilaan wereldberoemde ambiancegroep Cookies & Cream. Tom Waes presenteert. Ook op de affiche: Kelly Pfaff. Vreemd toch ? Marc Reijntjes: " Niet echt, zij is een tweetal jaren geleden een carrière als dj begonnen en het was een expliciete vraag van de gemeente, dat een eigen inwoonster niet over het hoofd wou zien.".

"De locatie is het parkplein naast het kasteel van Brasschaat en dat is een geweldige plek. Vanaf 22u is er trouwens in het kasteel zelf een afterparty Bedoeling is om dit festival jaarlijks te organiseren. Het plein kan zo'n 20 000 man ontvangen, al zal ik voor de eerste editie al blij zijn met 4000. "

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is