Coalitie discussieert over podiumzaal

Op 15 juni 2013

Van bij de aanvang van deze legislatuur stelde N-VA met burgemeester Jan Jambon en schepen van Cultuur Karina Hans dat er in Brasschaat een nieuwe podiumzaal met 500 zitjes moet komen.
"We weten dat er op dit ogenblik Brasschaatse verenigingen zijn die moeten uitwijken naar andere gemeenten als ze willen optreden. Ik denk dan aan het muziektheater en het mandolineorkest. Deze dragen Brasschaat in hun naam en kunnen hier niet optreden", zegt de Brasschaatse burgemeester Jan Jambon.
"Dat moet geen Elisabethzaal worden, maar wel iets als De Kaekelaar in Schoten. Dat is er nu niet en Brasschaat kan dat goed gebruiken", vervolgt de burgemeester die eraan toevoegt dat de bestaande zalen zoals De Kring en het Auditorium te klein zijn. "Dat zijn allebei goede zalen en we gaan die natuurlijk niet slopen, maar ze zijn nu eenmaal te klein."
Uitstel
De Brasschaatse CD&V vindt het jammer dat de renovatie van de scholen daarom wordt uitgesteld.
"Wij zijn voorstander van een optimalisatie van de bestaande cultuurinfrastructuur eerder dan van de bouw van een nieuwe podiumzaal.
Er moet een masterplan culturele infrastructuur worden opgesteld. Dat staat trouwens in het bestuursakkoord. Maar als we zien wat er op ons afkomt aan bijvoorbeeld extra uitgaven voor de pensioenen, dan is die zaal niet prioritair", reageert schepen van Patrimonium Dirk de Kort (CD&V). "We moeten ons goed realiseren welke onze kerntaken zijn en daaronder zie ik zeer het onderwijs. Dat mogen we niet in het gedrang laten komen door de bouw van een podiumzaal."
"Verder zijn er nog andere taken waaraan de gemeente zorg moet besteden. Ik denk bijvoorbeeld aan de zorgsector. Daarin hebben wij altijd onze verantwoordelijkheid genomen. Daar mag in de toekomst niet veranderen. Daarom zeggen wij: een podiumzaal ja, als daar na aftrek van al het voorgaande voldoende middelen voor overblijven. Maar wij zullen deze discussie met onze coalitiepartner in alle loyaliteit voeren", besluit Dirk de Kort.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is