Verslag Jan & Alleman 2016 [FOTO'S]

Op 7 september 2016, over deze onderwerpen: Jan & alleman

Zondag 28 augustus werd de weide voor de Hemelhoeve ingepalmd voor de vierde editie Jan en alleman. Feest voor alle inwoners met live optredens van Acro II Gym & The Playback Band. Vanaf 12u kon jong en oud zich uitleven en genieten van een schutterstornooi, fietsenrace, zang- en kookwedstrijd, lattenrace, sumo worstelen, touwtrekken en uiteraard de onvermijdelijke quiz gepresenteerd door Carl Huybrechts. De zeven wijken uit onze gemeente namen het tegen elkaar op. Tijdens de kookwedstrijd kreeg de jury (o.a. Jan Jambon) een heuse ProActiv kip Jambon voorgeschoteld door de wijk Driehoek. De vorige edities werden gewonnen door de wijk Maria ter Heide (2013), Centrum (2014) en Kaart (2015).

Voor Minister Jan Jambon was het even weg van de snelweg: “het waren inderdaad hectische maanden en we moeten op onze hoede blijven. Mijn telefoon wijkt niet van mijn zijde, gelukkig tot hiertoe geen speciale oproepen. Het is vandaag even genieten, zelfs met terreurniveau 3”

Wnd. Burgemeester Koen Verberck heeft helemaal geen speciaal gevoel omdat dit feest nog altijd Jan en alleman heet: “waarom zou ik? Heel veel respect voor Jan, hij heeft al heel wat verwezenlijkt voor onze gemeente, ik ben hem zelf ook heel dankbaar voor alle steun. Of er ooit een dag van Koen komt zal de toekomst uitwijzen. Maar ik kan jullie redactie wel een primeur meegeven, zaterdag 24 september vanaf 20u “Bal van de Burgemeester” in de Ruiterhal. Gratis inkom, de opbrengst van de hele avond is ten voordele van de Brasschaatse jeugdbewegingen. Al een hele tijd liep ik met dat idee rond en toen ik het een tweede keer op tafel gooide was het ok!”

Elk jaar gaat de opbrengst van Jan en alleman naar een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor TEJO (Therapeuten voor jongeren). TEJO steunt jongeren tussen 10 en 20 jaar die het wat moeilijk hebben. Deze hulp is gratis, anoniem en wordt direct opgestart. Professionele therapeuten zorgen op vrijwillige basis voor deze begeleiding. TEJO werd begin mei officieel geopend. U vindt TEJO op de bovenste verdieping van het bibliotheekgebouw, Bedabaan 407. In een krantje, speciaal uitgegeven voor dit feest, werd ook al de vierde editie Brasschaat Klassiek 2017 aangekondigd: 15 juli 2017. Het park van Brasschaat gonst van de activiteit.

Brasschaatse Film n. 36 (07/09/2016)

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is