Thomas Willems blijft milieutips rondstrooien

Op 30 december 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester
milieubewust

De 9-jarige Thomas Willems mocht in maart een hele reeks milieutips overhandigen aan waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA). De interesse voor het milieu is bij Thomas alleen maar toegenomen.

De jonge Brasschatenaar had enkele maanden eerder deelgenomen aan de Kids Climate Conference in Nederland. Hij volgde er workshops en nam deel aan vergaderingen met een hele reeks milieutips tot gevolg. Zo kwam Thomas af met het idee om een mobiele telefoon op te laden tijdens het fietsen. Hij pleitte ook voor een online platform waarop recyclageprojecten worden gedeeld.

Thomas ging alle tips in het Brasschaatse gemeentehuis aan de burgemeester overhandigen. Verberck beloofde toen dat hij rekening zou houden met de tips van Thomas en verwees naar het scholenproject Kaart, dat in de stijgers staat. Thomas gaat toevallig naar school in Gilo de Kaart. Daar wordt de nieuwbouw gepland op een domein dat zal worden gedeeld door twee scholen uit verschillende netten. Voor Thomas is dat meteen een ideale gelegenheid om zijn milieutips in de praktijk om te zetten.

“Ik had me kandidaat gesteld voor onze leerlingenraad en ik werd verkozen. Via de leerlingenraad hebben we al een aantal ideetjes naar voor geschoven. Zo kan er een grotere groentetuin worden aangelegd.”

De jonge kerel heeft thuis een eigen moes- en kruidentuin. “Ik kweek ook aardbeien en uitjes. Die tuintjes heb ik al drie jaar. Ik had gehoopt mijn verhaal te kunnen doen op de kindergemeenteraad. Maar daar heb ik nog niets van vernomen. Misschien komt dat nog. Ik zou graag mijn ideeën even toelichten tijdens een vergadering van de kindergemeenteraad. Ik zal de contacten onderhouden.”

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is