Speelterrein Zegelei in een nieuw jasje

Op 15 juni 2020, over deze onderwerpen: Jeugd
Speeltuin

Na bevraging van buurtbewoners en omwonenden werden de noden voor de herinrichting van het speelterrein aan de Zegelei uitgewerkt. Tijdens het opmaken van de plannen werd ook de specifieke ligging (midden in de Officierenwijk) niet uit het oog verloren.

 

Dit resulteerde in de aanleg van een avontuurlijk, stoer en actief hindernissenparcours en het ophangen van een vogelnestschommel. Zo willen we het karakter van de eerste bewoners (actieve militairen) weerspiegelen. In een volgende fase wordt ook de rechterzijde van het speelterrein aangepakt. We wensen hier nog een picknicktafel en beweegbank te plaatsen. Door de verdere ontwikkeling hopen we dat dit plekje een aangenaam rustpunt wordt voor de vele passanten, groot en klein, van de aldaar gelegen fietsroute.

De aanleg van dit speelterrein geschiedde met duurzame materialen én het oog op weersinvloeden en vandalisme. Dit project kostte zo’n 19.000 euro.

We hopen dat deze realisatie een aangename plek wordt voor de vele kinderen en buurtbewoners.

Door dit speelterrein gevarieerd, stoer en multifunctioneel (voor spel, sport en rust) te herinrichten, willen we onze erkentelijkheid en dankbaarheid tonen aan de militairen voor hun exact 200 jarige aanwezigheid in de wijk Polygoon (betekenis: militair en veelhoekig oefenterrein).” Adinda Van Gerven, schepen van militaire aangelegenheden en jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is