Sinterklaas komt met 'Roetpieten' naar Brasschaat

Op 17 november 2015, over deze onderwerpen: Burgemeester

Sinterklaas zal op zaterdag 28 november door Brasschaat trekken tijdens de Sinterklaashappening. Opvallend is dat de Zwarte Pieten, net zoals in Antwerpen, niet volledig zwart zullen zien.

De stoet/straattheaterfestival staat in het teken van de verdwenen Hoofdpiet, het verdwenen Grote Sintboek en randanimatie in de vorm van muziek, theater, grime dans en optredens van fanfares en vertellers. Opvallend is dat de Zwarte Pieten niet volledig zwart zullen zien. "Hiermee volgen we de beslissing van Antwerpen", legt schepen van Jeugd en Feestelijkheden Niels de Kort (CD&V) uit. "We willen zo weinig mogelijk controverse en commotie veroorzaken. Daarom hebben we gekozen voor de gulden middenweg." Of er na de aanslagen in Parijs extra politietoezicht zal zijn is niet zeker. "Ik denk dat het nog veel te vroeg is om hier een zinnig antwoord te kunnen geven", zegt waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA). "Ik weiger ook mee te doen aan paniekreacties. Maar we volgen dit zeker op."

De stoet houdt halt aan Patio Donk (10.30 -12.30 uur), TC Park (12.45-13.15 uur), Brasschaat Centrum - Bredabaan (afgesloten van 13.30-16.30 uur) en Winterdorp (16.30-17.30 uur). Het hele avontuur is te volgen op www.waarispiet.be.

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is