Schepen misnoegd: "Open VLD klaagt over parkeerverbod waar het zélf de voorzet voor gaf."

Op 18 maart 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Brasschaat - Het vonnis dat het parkeerverbod op bermen in Brasschaat verwerpt, zindert na in de parkgemeente. Schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA) blijft achter de maatregel staan, die volgens hem tijdens de vorige legislatuur werd genomen.

De klacht van de Brasschaatse Magda Van Houwelingen tegen het bermparkeerverbod in haar gemeente werd maandag door de rechtbank aanvaard. Van Houwelingen weigerde het voorbije jaar tien keer een boete van 55 euro te betalen omdat haar wagen in de berm stond, en ze krijgt nu gelijk van de rechter.

Het Brasschaatse schepencollege kwam donderdag bijeen, maar nam nog geen beslissing. “We willen eerst het vonnis aandachtig doornemen en overleg plegen met onze advocaat”, zegt mobiliteitsschepen Luc Sevenhans.

Yves Heylen van oppositiepartij Open VLD beweerde gisteren in deze krant dat hij zich altijd al vragen had gesteld bij de maatregel. Hij kreeg zelf boetes, maar betaalde die niet, net zoals Van Houwelingen. “Ik ben blij dat het gemeentebestuur dit proces heeft verloren. Ik wil iedereen die ooit een boete betaald heeft oproepen om zijn geld terug te vorderen bij het Brasschaatse gemeentebestuur.”

Die uitspraak zint schepen Sevenhans niet. “Ik wil toch meegeven dat het bermparkeerverbod is ingegaan in mei 2007, tijdens de vorige legislatuur dus. Toen was Myriam Van Honste van Open VLD de bevoegde schepen. Haar partij zit nu in de oppositie en uit kritiek op de beslissing die ze zelf heeft genomen.”

Sevenhans begrijpt het niet “Ik vond de beslissing die in 2007 werd genomen een goede beslissing. Maar wij hebben die nu pas echt hard gemaakt. En verder blijf ik erbij dat iedereen hier in een mooie groene omgeving wil wonen. Daarvoor komen er ook veel mensen in Brasschaat wonen. Dan vind ik het niet gepast dat de bermen er op sommige plaatsen zo erbarmelijk bij liggen. En als ik het vonnis goed lees, dan kan ik daaruit besluiten dat iedereen voortaan overal kan parkeren. Dan is het hek echt wel van de dam. Is dat dan zoveel beter? Ik weet dat de maatregel in sommige straten problematisch was, maar daaraan was wel iets te doen”, zegt Sevenhans.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is