RABC fietst naar Aigle in Zwitserland

Op 7 juni 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester
RABC en burgemeester naar Zwitserland

Met hun 135-jarig bestaan is RABC de oudste nog actieve wielerclub van het land. Om dit te vieren vertrok op zaterdag 3 juni om 6u (jawel, ’s ochtends) een heus peloton richting Aigle (Zwitserland) om daar ontvangen te worden in de hoofdzetel van UCI (Union Cycliste Internationale) door voorzitter Brian Cookson en BWB-voorzitter Tom Van Damme. Een hele eer want deze laatste 2 hebben uit waardering de laatste 67 kilometer mee afgelegd. RABC is ook in de internationale wielerwereld geen onbekende. Eén van de eerste leden van deze club was Emile De Beukelaer en stond mee aan de wieg van de Belgische Wielerbond en UCI.

Jan Van Lier ( bestuurslid van RABC) heeft deze tocht met enkele leden samen georganiseerd. “Als 135-jarige club vonden wij dat er iets speciaals moest gebeuren daarom deze tocht van bijna 800km gespreid over 4 dagen. De eerste 3 dagen iets meer dan 200 km en de laatste etappe is ongeveer 125km. De ontvangst op de hoofdzetel van UCI is HET moment voor onze club. In totaal zijn we met 89 fietsers, helpers en begeleiders inclusief zijn we met net geen 100 personen. Het is een professionele organisatie met politiebegeleiding tot aan de Franse grens, daarna worden we verder begeleid door wegkapiteins”. Stipt om 6u werd de stille Hemelweide en omgeving wakker gemaakt door het startschot afgevuurd door Minister Jan Jambon, ook vroeg uit de veren voor deze sportieve prestatie. Wnd Burgemeester Koen Verberck mocht niet ontbreken om deze uitdaging aan te gaan en sprintte weg naar het einddoel.

Na de officiële ontvangst (gesprek exclusief vanuit Zwitserland) in Aigle was wnd. Burgemeester en fervent wielerliefhebber/deelnemer Koen Verberck heel enthousiast: “de 4 dagen zijn schitterend verlopen behalve de laatste, regen, echt Flandriens-weer enz. bij de aankomst aan UCI was het wel zonnig. Iedereen heeft de rit goed doorstaan. “De ontvangst was een zeer aangename ervaring wetende dat Brian & Tom de laatste kilometers in de gietende regen samen met ons hebben gereden. Onze club wordt hier wel degelijk gewaardeerd. Alle deelnemers zijn heelhuids aangekomen. Alles was dan ook perfect voorbereid. Het was in feite 1 groot feest, zeer belangrijk voor de club, een meer dan aangename ervaring, uit de speeches is gebleken dat ook hier in Zwitserland het fietsen als een groot deel als Vlaams-Belgische cultuur bestempeld wordt”. Daarna met de bus terug naar Brasschaat. 135 jaar…wie doet hen dat na?

De Polder - Nieuws Polder en Kempen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is