"Parcours heeft geen geheimen voor mij"

Op 24 juni 2016, over deze onderwerpen: Sport
Stenn Goetstouwers

Na jaren van de kalender te zijn verdwenen, staat zondag de halve triatlon van Brasschaat opnieuw op het programma. Het Park van Brasschaat maakt zich alvast op voor een spannende wedstrijd, Stenn Goetstouwers lijkt een van de te kloppen mannen.

Triatlon

Niet toevallig dat de triatleet van het Vaillant-Sportoaseteam het nummer één kreeg toebedeeld, maar de 24-jarige Stenn Goetstouwers lijkt goed met de druk om te kunnen. "De wedstrijd in Brasschaat was toch een doel op zich deze zomer, je kan immers niet zo vaak een triatlon afwerken op je eigen trainingsparcours. Want de fiets-omloop heeft nauwelijks geheimen voor mij, dus echt wel iets om naar uit te kijken. Een wedstrijd in je achtertuin is uiteraard leuk, er hebben al heel wat supporters en vrienden laten verstaan dat ze naast het parcours zullen staan. Ook in dat opzicht is het tof dat Brasschaat opnieuw op de kalender staat, het is een extra stimulans om vol voor de overwinning te gaan. Maar ik zal het zeker niet cadeau krijgen, daar ben ik me maar al te goed van bewust. Zo verwacht ik veel van Alexis Krug. Ik zie hem als mijn grootste concurrent. Alexis is een heel goede zwemmer die wellicht voor mij uit het water zal komen. De vraag is dus in hoeverre ik hem op de fiets en tijdens het lopen kan remonteren."

Topconditie

Nochtans bewees de Wuustwezelnaar vorige week in de kwarttriatlon van Brugge dat de conditie top is en dat hij klaar is voor de halve van Brasschaat (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen). "Vorige week schrok ik eigenlijk wat van mijn conditie, vooral mijn fietsen was goed. Ik haalde een mooi tempo en kon dat ook al die tijd vasthouden. Dat is alvast een hele geruststelling met het oog op zondag. Na Brasschaat hoop ik de goede conditie nog even aan te houden, de komende weken staan immers nog de triatlons van Geraardsbergen en Oudenaarde op het programma. Dan las ik enkele weekjes relatieve rust in en probeer ik me klaar te stomen voor het Europees kampioenschap in Wiesbaden."

Het startschot voor de halve triatlon van Brasschaat wordt zondag om 12 uur gegeven in de E10-plas in Schoten, van daaruit trekt het deelnemersveld naar het Park van Brasschaat.

Copyright © 2016 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - ELK

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is