Oud gemeentehuis in volle glorie hersteld

Op 16 februari 2019

Na een renovatie van een zestal maanden is het oude gemeentehuis bijna in volle glorie hersteld. De ondersteunende diensten hebben er opnieuw hun intrek in genomen. Binnenkort volgt nog de restauratie van het dak en de trappen aan de voorkant speciaal voor de trouwers. De werken hebben zo'n 800.000 euro gekost.

Zo'n tien jaar geleden al zette de gemeente Brasschaat de beweging in om zoveel mogelijk diensten te integreren en te laten samenwerken. De bouw van het nieuwe administratieve centrum aan de Verhoevenlei was de eerste stap en de renovatie van het oude iconische gemeentehuis was de tweede en afsluitende stap. "De elektriciteit is volledig vernieuwd en ook op vlak van ICT en dataverkeer is alles gemoderniseerd", vertellen burgemeester Jan Jambon (N-VA) en algemeen directeur Ward Schevernels. "Alle muren zijn ook opgefrist. Waar vroeger de loketten waren op het gelijkvloers, zit nu de dienst HRM. Ook het sanitair is beneden gecentraliseerd. Daar is ook een ruimte voor Toerisme voorzien. Ook de trouwzaal is volledig opgefrist." De stookplaats en de verlichting zijn ook aangepakt.

De renovatie van het iconische gemeentehuis is wel nog niet helemaal afgerond. "Het dak is van binnenuit wel al geïsoleerd, maar het moet langs de buitenkant nog vernieuwd worden. Dat is momenteel in aanbesteding. Ook het bordes aan de voorkant, de trappen richting trouwzaal, worden nog aangepakt.

Copyright © 2019 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - VTT

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is