Ook Brasschaat krijgt 'Vlaamse schepen'

Op 23 oktober 2012, over deze onderwerpen: Burgemeester, Vlaamse & Europese aangelegenheden

N-VA krijgt niet alleen in Aalst een schepen voor Vlaamse Aangelegenheden. Ook in Brasschaat krijgt één van de schepenen de nieuwe bevoegdheid 'Vlaamse materie' toegewezen. "Die wordt toegevoegd aan de bevoegdheid 'Europese betrekkingen'", zegt toekomstig burgemeester Jan Jambon (N-VA). "Deze schepen moet vooral de organisatie van de 11-julifestiviteiten in Brasschaat nieuw leven inblazen. Dat is in de gemeente een belangrijk evenement, maar is wat aan het slabakken. We willen daar vernieuwing in."

De afspraak is dat N-VA deze nieuwe bevoegdheid mag uitvoeren. Een van de kanshebbers daarvoor is Luc Sevenhans. Hij is net zoals Karim Van Overmeire een voormalig nationaal boegbeeld van het Vlaams Blok/Belang. Twaalf jaar lang was hij volksvertegenwoordiger voor die partij. "Maar er is nog niks beslist over wie wat gaat doen", zegt Jambon. "Het is nog niet eens zeker dat Sevenhans schepen wordt."

Volgens huidig burgemeester Dirk de Kort is het aan N-VA om te bepalen wie het zal doen. "Dit is niet zoals Aalst. Deze nieuwe bevoegdheid sluit vooral aan bij de bevoegdheid Feestelijkheden. Verder hoeft dat ook niet te gaan, want hier is geen probleem van verfransing."

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing - De Morgen - Pieter Lesaffer

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is