Minister Weyts investeert € 807.028 in scholen in Brasschaat

Op 26 augustus 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 807.028 in scholen in Brasschaat. “Als onze kinderen straks op 1 september terug naar school gaan, dan willen we voor hen allemaal een kwaliteitsvolle plaats”, zegt Weyts. “Dus investeren we deze regeerperiode € 3 miljard in schoolgebouwen – nog meer dan in de vorige regeerperiode”.

De Vlaamse Overheid investeert fors in schoolinfrastructuur: deze regeerperiode wordt er € 3 miljard euro uitgetrokken, nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Schoolbesturen kunnen deze financiële steun goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. “Als ouders straks weer voor de schoolpoort staan, dan beseffen ze al te goed dat investeren in scholenbouw gelijkstaat met investeren in onderwijskwaliteit, in onze kinderen, in de toekomst”, zegt Weyts.

Dat betekent ook goed nieuws voor Brasschaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 807.028 in scholen in Brasschaat. Concreet gaat het om:

"Bouwen , verbouwen en renoveren in brasschaatse schoolgebouwen met financiele steun van onze vlaamse regering. een mooie start voor het nieuwe schooljaar.” Aldus Inez Ven, schepen van onderwijs.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is