Klassieke muzikanten zorgen deze zomer voor sfeer in park

Op 14 mei 2015, over deze onderwerpen: Brasschaat Klassiek, Cultuur

Brasschaat - Het gemeentepark van Brasschaat wordt half juli ingepalmd voor het eerste groot klassiek openlucht zomerconcert in Vlaanderen.

Volgens André Rieu is het Vrijthof in Maastricht het 'mooiste plein van de wereld' voor een klassiek concert. De Brasschaatse burgemeester Jan Jambon (N-VA) vindt 'zijn gemeentepark' dan weer de ultieme plek voor een klassiek openluchtconcert op Vlaamse bodem. Zijn droom wordt op 19 juli waarheid. Proms-dirigent Robert Groslot brengt dan zijn orkest 'Il Novecento' mee en Brasschaatenaar Carl Huybrechts is ceremoniemeester van dienst voor de eerste editie van 'Brasschaat Klassiek'.

'We brengen die avond uitsluitend instrumentale klassieke werken in een speciale omgeving', zegt mede-organisator Fred Int Panis van vzw Klassiek in 't Groen.

Het orkest wordt genesteld op een kathedraalachtig podium, waarin licht en geluid geïntegreerd worden.

Night of the Proms

'We kunnen gebruik maken van dezelfde technische crew en knowhow die al vele jaren Night of the Proms in Antwerpen en andere steden ondersteunen,' zegt Carl Huybrechts. 'Het podium wordt voor de fonteinen, ter hoogte van de Remise opgebouwd. Een videowall zorgt dat alles overal goed zichtbaar is.' De lichtontwerpers kregen alvast de opdracht om het kasteel volledig uit te lichten en de fonteinen een rol te geven in de show. 'We spelen die avond onder meer Händels Water Music', zegt Robert Groslot.

Wie er snel bij is, kan één van de duizend stoeltjes reserveren via www.ticketscript.com voor ? 15. Daarnaast is er ruimte voor meer dan tienduizend liefhebbers van klassieke muziek die met een eigen dekentje, stoeltje of gewoon staand het concert willen bijwonen. Zij betalen ? 10 per persoon.

Copyright © 2015 Corelio - Het Laatste Nieuws - Marc Gorremans (mgk)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is