U bent hier
Kabeljauwhaasje in een Oude Caert jasje
Vorige week won de ploeg met Fanny Huygen de kookwedstrijd tijdens Jan & Alleman. Het recept van het voorgerecht waarvoor ze kozen, kregen jullie al. Vandaag het hoofdgerecht: Kabeljauwhaasje in een Oude Caert jasje.
Benodigdheden
- 500 gr. kabeljauwhaasje
- voor het beslag: 125 gr. bloem, 225 ml. tripel d’Oude Caert, 1 ei, peper en zout
- dragonmayonaise: 2 eierdooiers, 1 theelepel mosterd, zout en peper, 300 ml. zonnebloemolie, verse dragon, dragonazijn, 1/2 Golden appel, 1 witte selder stengel
- salade: 1 Golden appel, 2 stengels witte selder, Little Gem salade, peper en zout
Bereiding
- beslag
- meng alle ingrediënten en laat even rusten (15 min.) en klop terug even op
- mayonaise
- roer de 2 eierdooiers los met 1 tl. mosterd een beetje zout en peper en voeg geleidelijk aan de olie toe
- voeg op het einde een scheutje dragonazijn toe (al roerend) en de fijn gehakte verse dragon
- voeg de in brunoise (fijngehakt) gesneden selder en appel toe
- salade
- snijd de selder en appel in Julienne (fijne reepjes)
- maak de blaadjes van de Little Gem salade los en schik ze op een bord
- leg een beetje van de Julienne van selder en appel erop
- neem een beetje van de dragonmayonaise, leng aan met dragonazijn (of een andere niet te zure azijn) tot het een vloeibare mayonaise word en doe daarvan een lepeltje over elk kuipje salade
- kabeljauwhaasje
- snijd het kabeljauwhaasje in repen van 2 cm. en dompel in het beslag
- vul een pot met 1 l. arachide-olie en warm op tot ongeveer 180°
- bak de stukken vis in de hete olie tot ze goudbruin (3 à 4 min.) zijn (draai regelmatig om)
Serveer de stukjes vis met een potje van de dragonmayonaise en een kuipje salade. Smakelijk!
Hoe waardevol vond je dit artikel?
Geef hier je persoonlijke score in