Jan Jambon wil ondergrondse parking in centrum

Op 3 oktober 2018, over deze onderwerpen: Burgemeester, Mobiliteit, Ruimtelijke ordening

Als de N-VA in Brasschaat deel uitmaakt van de volgende coalitie, wordt er een studie uitgevoerd naar de mogelijkheid een ondergrondse parking onder het Armand Reusensplein aan te leggen. De N-VA wil het aantal parkeerplaatsen in het centrum verhogen.

Mobiliteit is een van de belangrijkste thema's in de verkiezingscampagne. N-VA wil geen autoluw centrum, wel een ondergrondse parking in het centrum. “Of die betalend zal zijn of niet, moet nog worden onderzocht. We moeten in ons centrum een onderscheid maken tussen kort en lang parkeren”, zegt N-VA-lijsttrekker Jan Jambon. Hij wordt hierin bijgetreden door Dimitri Hoegaerts van Vlaams Belang. “Achttien jaar geleden waren wij al vragende partij voor een ondergrondse parking. Er zijn al studies uitgevoerd. Voor ons mag het aantal parkeerplaatsen in het centrum zeker niet verminderen”, zegt Hoegaerts.

Dirk de Kort (CD&V) wil meer gebruikmaken van de slimme technologie die het parkeren in het centrum vergemakkelijkt. Hij wijst ook op de verschillende parkings die er zijn in het park. “Eigenlijk worden die nog te weinig gebruikt. Maar wij willen alvast het gebruik van de fiets zoveel mogelijk promoten. Daarom zijn we gestart met het systeem van de deelfietsen”, luidt het.

Copyright © 2018 Mediahuis - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is