Jan en Alleman strijden tegen elkaar

Op 19 augustus 2016, over deze onderwerpen: Jan & alleman
logo Jan & Alleman

In het gemeentepark op het grote grasveld voor de Hemelhoeve vindt op zondag 28 augustus voor de vierde keer Jan en Alleman plaats, het feest van Jan Jambon, nog steeds titelvoerend burgemeester van Brasschaat.

Het idee ontstond vier jaar geleden, toen Jambon (N-VA) na de verkiezingen in 2012 burgemeester van Brasschaat werd. Hij wilde een feest voor de hele Brasschaatse gemeenschap. Bedoeling was om de acht Brasschaatse wijken in een ludieke competitie tegen elkaar te laten strijden. Elke wijk heeft een eigen kapitein die zijn team samenstelt.

Aan het concept van de eerste die edities is niet veel veranderd. De deelnemers leven zich uit in het touwtrekken, straatvoetbal, een fietsrace, een lattenrace, steltlopen, een schutterstoernooi, sumoworstelen, een zangwedstrijd, een kussengevecht, een kookwedstrijd en een quiz. Naar goede gewoonte krijgt de winnende wijk een wisselbeker die later op gepaste wijze wordt gevierd in een plaatselijk café.

Tijdens deze vierde editie van Jan en Alleman kunnen de bezoekers ook gewoon iets komen eten. Inschrijven kan online. De opbrengst van dit feest gaat zoals ieder jaar naar een goed doel. Dat is deze keer TEJO, Therapeuten voor Jongeren. Bij TEJO, dat zich boven de bibliotheek op het Armand Reusensplein bevindt, kunnen jongeren gratis en laagdrempelig terecht met hun problemen. TEJO werd in mei van dit jaar opgericht en geopend. (jbr)

www.janenalleman.be

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is