“Hier gaan wagens zich kapotrijden”

Op 27 september 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Verkeersdrempels Gemeentepark

In het gemeentepark worden op dit ogenblik verkeersdrempels aangelegd om de snelheid van de wagens te verminderen, maar die zijn te hoog.

Het gaat over de Azaleadreef, die van de Hemelakkers naar de Ruiterhal leidt. Met de aanpassing van het verkeersplan werd het eenrichtingsverkeer daar opge­heven. Om de snelheid van de ­auto's in de dreef te verminderen, worden er nu verkeersdrempels aangelegd, maar de ver­hogingen zijn verre van perfect.

Myriam Van Honste, fractieleider van Open Vld, meldde tijdens de gemeenteraadszitting dat de verkeersdrempels wel zeer hoog zijn. “Veel wagens gaan hier schade oplopen”, zei ze.

Schepen van Mobiliteit Luc ­Sevenhans (N-VA) was al ter plaatse een kijkje gaan nemen en kwam tot dezelfde conclusie. “We gaan dat nakijken en aanpassen. Ook al is de hoogte van de ­verkeersdrempels reglementair in orde, toch lijkt het me beter ze te verlagen”, beaamde hij.

De verkeersdrempels worden zo aangelegd dat fietsers ernaast kunnen rijden, maar volgens Van Honste is het wel gevaarlijk voor fietsers die er in het donker voorbijkomen. “Wie even niet goed oplet, gaat onderuit”, stelde ze.

Als de verkeersdrempels klaar zijn, worden de nodige ­signalisa- tieborden aangebracht. Op die manier worden automobilisten op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de snelheidsremmers.

Omleiding

Het verkeer in het gemeentepark staat al lange tijd ter discussie. Nu auto's in de Azaleadreef weer in twee richtingen rijden, is de situatie er gevaarlijker geworden. Het autoverkeer rijdt er nu langs de Ruiterhal naar het Louis De ­Winterstadion om daar op de parking te geraken. Maar wie het park wil verlaten, moet dezelfde weg ­nemen.

Op dit ogenblik moet men de omleiding via de Hemeldreef volgen om het park in te rijden. In de Azaleadreef is men nog volop ­bezig met de aanleg van de verkeersdrempels. Die aan de Ruiterhal zijn intussen klaar, maar zullen dus nog worden verlaagd.

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is