Hartverwarmende telefoontjes

Op 14 mei 2020, over deze onderwerpen: Burgerzaken
Telefoon

De corona-crisis raakt ons niet enkel op het vlak van o.a. gezondheid en economie. Ook het sociaal leven werd hier drastisch door geïnfecteerd. En ook al zijn de maatregelen ondertussen iets versoepeld. En zien we al een (klein) lichtje aan het einde van de tunnel. Toch raakt deze crisis vooral onze ouderen op sociaal vlak nog altijd hard. 

Veel senioren, waar het menselijk contact vaak al beperkt was, zien door de crisis het beetje gezelschap dat er nog was nog achteruitgaan. Nu ook onze dienstencentra gesloten zijn is het wekelijkse babbeltje voor velen weggevallen. En daar wilden we iets aan doen.

Schepen voor sociale zaken en ouderenzorg Karina Hans zette een mooi initiatief voor senioren op touw:

Sinds begin april bellen de medewerkers van de drie dienstencentra 80-plussers op om te vragen naar hun algemeen welzijn en om onze boodschappendienst voor te stellen. Ook wordt hen gevraagd of zij een mondmasker nodig hebben. Deze worden gratis aan huis geleverd worden. Meer dan 1075 senioren werden al gebeld. En 108 personen hebben ondertussen beroep gedaan op onze boodschappendienst. 

Deze actie wordt door de senioren erg geapprecieerd. En de dames van de dienstencentra die de gesprekken voerden hebben hier heel wat positieve reacties op gekregen. We blijven dit initiatief dan ook met veel energie voortzetten tot we de dienstencentra terug mogen openen.

Daarnaast lanceerden we een

van ons DC-nieuws met leuke artikels, spelletjes en andere leuke bezigheden. Ook hier zetten we graag op verder in. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is