Groen licht voor fietsenparking op Bredabaan

Op 7 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
fietsbeugel

Het schepencollege heeft groen licht gegeven voor een fietsenparking op de Bredabaan. Die komt in het centrum, ter hoogte van de vestiging van Kruidvat. Er zullen twee parkeerplaatsen voor auto's verdwijnen.

Er werd al lang nagedacht over een parking voor fietsen. Het idee ontstond tijdens de aanleg van de parking voor wagens aan horecazaak Xcelsior.

“De verkeerspolitie deed ons de suggestie om op de Bredabaan in het hart van het kerngebied iets te doen voor fietsers”, zegt schepen van Mobiliteit Luc ­Sevenhans (N-VA). “Vaak verloopt het daar nogal chaotisch. Ik ben zeer blij dat schepen van Jeugd Niels de Kort (CD&V, red.) zich ook mee achter het idee heeft geschaard. Er zijn heel wat jongeren die met de fiets naar het centrum komen en dan naar een plaats zoeken om hun fiets achter te laten. We vragen aan de mensen van het ­Kruidvat om mee een oogje in het zeil te houden.”

De fietsenparking zal bestaan uit beugels waarin de fietsen netjes naast elkaar kunnen worden gezet. Er zal plaats zijn voor minimaal 16 fietsen. Het schepencollege denkt ook aan een fietsparking aan horecazaak Le Vieux Depot op de Oude Baan.

“We moeten investeren in de fiets en zeker in het kerngebied van de gemeente”, zegt de schepen van Mobiliteit nog.

Copyright © 2017 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is