Gemeente lanceert nieuwe website

Op 15 juni 2016, over deze onderwerpen: Burgemeester, Communicatie
Brasschaat lanceert nieuw website

De gemeentelijke website www.brasschaat.be heeft een stevige opfrisbeurt gekregen. Met de update wil de gemeente de drempel met haar inwoners nog meer verlagen. De vroegere gemeentelijke website draaide al vier jaar mee.

De nieuwe website oogt sober, maar is gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en moderner. Alle info staat gerangschikt per onderwerp en kleur. De gemeente gaat ook mee met de tijd. Alle pagina's zijn leesbaar op computer, tablet of smartphone en de website past zich automatisch aan de verschillende apparaten aan.

"De website werd opgemaakt vanuit het oogpunt van de inwoner: wat zoekt onze burger, welk product of dienst heeft hij nodig?", legt waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) uit.

"Dat en het feit dat we meer ruimte aan een uitgebreid digitaal loket met een productencatalogus geven, zorgt ervoor dat een inwoner sneller zijn of haar product zal terugvinden. Je kan er ook terecht voor een aantal online formulieren waarmee je bijvoorbeeld een bewijs van nationaliteit of een bewijs van woonst kan opvragen. De aanvraag van een bepaald product verschijnt onmiddellijk in de mailbox van de ambtenaar die het attest dan opmaakt en opstuurt." Ook de afvalkalender is gebruiksvriendelijker geworden. Je geeft simpelweg je straatnaam in en je krijgt onmiddellijk een overzicht van alle containers of vuilzakken die je mag buitenzetten en wat je er wel of niet mag ingooien.

Ook een melding indienen zal heel wat vlotter verlopen. Op de startpagina vind je een link naar het meldingsformulier. Daarnaast kan je via de UiTdatabank makkelijk op zoek naar activiteiten in Brasschaat.

Copyright © 2016 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is