Gemeente keurt fietscharter goed

Op 2 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

De gemeenteraad heeft het nieuwe fietscharter goedgekeurd. Brasschaat wil met het fietscharter op bepaalde punten concrete acties uitvoeren, om het fietsbeleid in de gemeente te versterken. De goedkeuring gebeurde op voorstel van Brasschaat 2012.

"Fietsen bespaart ruimte", zegt schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA). "In de wijk Het Leeg-Rietbeemden wordt een nieuwe fietsdoorsteek aangelegd. En ook in andere projecten worden fietsdoorsteken voorzien. We zullen ook gebruikmaken van nieuwe technologieën die het fietsen bevorderen. De gemeente onderzoekt nu ook de mogelijkheden om elektrische fietsen aan te bieden in een fietsdeelsysteem."

De gemeente wil verder werk maken van het uitbouwen van fietsenstallingen bij haltes van het openbaar vervoer en investeren in een fietscultuur. Zo komen er douches en gescheiden fietsenstallingen voor personeel en bezoekers bij de ingang van het nieuwe gebouw.

Brasschaat 2012 wil meer aandacht vragen voor fietscomfort, zoals het aanleggen van monotone fietsverhardingen in de Augustijnslei en de Lage Kaart. Ook het invoeren van zone 30 in woonstraten of wijken moet volgens de partij overwogen worden, na overleg met de buurtbewoners. "Door al deze voorstellen zal het fietsgebruik in de gemeente nog stijgen", zegt Steven Broos van Brasschaat 2012. "Elke bijkomende fietskilometer is meestal een autokilometer uitgespaard", stelt hij.

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - KCS

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is