“Deze jongens zetten Brasschaat op de wereldkaart”

Op 20 december 2018, over deze onderwerpen: Burgemeester, Sport

Hockeyclub Dragons organiseerde gisteravond een huldiging van de Red Lions, die in India wereldkampioen werden. Burgemeester Jan Jambon was van de partij om zijn waardering uit te spreken. “Wat zit er bij jullie toch in de grond, blijven andere burgemeesters me vragen.”

De Brasschaatse hockeyclub heeft een belangrijk aandeel in de successen van de Red Lions. Florent Van Aubel en Félix Denayer spelen nog steeds voor Dragons. De broers Arthur en Loic Van Doren kregen net als kapitein Thomas Briels hun opleiding bij Dragons. Loïck Luypaert, Manu Stockbroekx en Alexander Hendrickx maakten elk gedurende enkele jaren mee het mooie weer in Brasschaat.

Arthur Van Doren kwam als eerste 'The Mansion' binnen. Hij werd meteen omstuwd door kinderen die een handtekening op hun voorhoofd wilden laten zetten. Nadien volgden Félix Denayer, Florent Van Aubel, kapitein Thomas Briels en Manu Stockbroekx.

Uittredend voorzitter Hans Borstlap opende de festiviteiten. “Normaal zouden we eerst burgemeester Jan Jambon moeten verwelkomen, maar dat gaan we nu niet doen. Laat mij eerst de kersverse wereldkampioenen aan jullie voorstellen: Félix, Florent, Arthur, Manu en Thomas. We hebben een cadeautje voor jullie, maar het is nog niet klaar”, zei hij. Borstlap geeft de fakkel door aan Renaud Stiers, die er samen met Philippe Nowé een covoorzitterschap van maakt.

Burgemeester Jan Jambon (N-VA) meldde dat Dragons op dit ogenblik meer leden telt dan alle Brasschaatse voetbalclubs samen. “Andere burgemeesters vragen me wat hier in de grond zit. Een gezonde mengeling van Vlamingen en Nederlanders, denk ik. Die beelden van de Grote Markt in Brussel, dat is toch hallucinant. Ik dacht dat ik naar een herhaling van de huldiging van de voetballers aan het kijken was. Wij mogen echt wel trots zijn op deze jongens. Ze zetten Brasschaat op de wereldkaart.”

Dragons-boegbeeld en Brasschatenaar Félix Denayer nam het woord in naam van de aanwezige spelers. “Allemaal van harte bedankt. Ik ga geen namen noemen, want ik vergeet er zeker. Maar er hebben veel mensen meegewerkt aan dit succes. Het was fantastisch. Dit pakken ze ons niet meer af. Wij zijn in dat toernooi steeds gegroeid. Het geloof in de goede afloop werd met de dag groter. Dat we juist tegen Nederland de finale wonnen, maakt het nog mooier”, zei hij.

Denayer was een van de spelers die bij de shoot-outs in de finale tegen Nederland misten. “Ja, ik wou een beweging maken, maar zette mezelf vast. Nu had ik vooraf gedroomd dat ik zou missen, maar dat we toch zouden winnen: heel bizar.”

We are the Champions

Ook de ex-voorzitters van Dragons, Patrick Celis en Jean-Pierre Speleers, kwamen mee genieten van deze mooie avond in het Brasschaatse gemeentepark. Beiden speelden in het verleden een belangrijke rol in de evolutie van de op dit ogenblik meest succesvolle Belgische hockeyclub.

Na de huldiging, waarbij Jan Jambon mee uit volle borst Come On You Reds en We are the Champions zong, trok iedereen naar buiten voor een spetterend vuurwerk. Hopelijk is het waterveld van Dragons daartegen bestand. Al scheen niemand zich daarover zorgen te maken.

Copyright © 2018 Mediahuis - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is