De zomer belooft druk te worden

Op 14 juni 2016, over deze onderwerpen: Brasschaat Klassiek, Cultuur, Jan & alleman
Brasschaat bruist

De zomer van Brasschaat bestaat uit acht evenementen. Er zijn klassiekers bij, maar ook enkele evenementen die nog redelijk nieuw zijn.

Het Het Ei van Brasschaat bijt zondag 19 juni de spits af. De cultuurliefhebber kan in het gemeentepark kennismaken met de het cultuurprogramma. Er zijn concerten en performances gratis bij te wonen.

Op donderdag 30 juni gaan de Concerten in de Wijk van start. Vier donderdagen lang kunt u een gratis concert meepikken, telkens in een andere wijk. De wijk Bethanie begint met een concert aan D'Ouwe Kerk. Dan volgt op 14 juli de wijk Kaart aan het Kaartse-plein, gevolgd door de wijk Driehoek aan zaal Drieheem op donderdag 21 juli. Maria-ter-Heide sluit af op donderdag 28 juli op de parking achter de kerk. De concerten beginnen telkens om 19.30u.

De Halve Triatlon is op zondag 26 juni aan de 33ste editie toe. In de E10-plas wordt gezwommen en in het gemeentepark wordt er gefietst en gelopen.

Klassiek en dance

Op 11 juli is er het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met onder meer Paul Michiels.

Zaterdag 16 juli is er de derde editie van Brasschaat Klassiek gevolgd door de vierde editie van The Day Before Tomorrow, het muziekfestival voor jongeren.

Jeugdhuis Hob Nob houdt op zaterdag 27 augustus voor de 40ste keer zijn stratenloop en de zomer wordt afgesloten met de Dorpsdag op 4 september. De avond voordien staat de Kapittelloop op het programma. Er zijn loopwedstrijden over verschillende afstanden op en rond de Bredabaan.

Copyright © 2016 Concentra - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is