De verhoogde kasseistroken in park blijven staan.

Op 28 februari 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit
verkeersdrempel park

De verhoogde kasseistroken in het park van Brasschaat, bedoeld om de snelheid van het verkeer te remmen, blijven staan.

Dat zegt schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA) als antwoord op een vraag van Myriam Van Honste (Open Vld) in de gemeenteraad.

De verkeersremmers werden in september vorig jaar aangebracht. Volgens de politie waren ze nodig om de snelheid van automobilisten in het park af te remmen. Maar de hoogte van de drempels verraste veel autobestuurders. Oppositielid Myriam Van Honste beweert dat de hoogte niet conform de regels is en er is volgens haar ook te weinig signalisatie. “De verkeersdrempels zijn intussen in slechte staat. En er liggen er al enkele los”, aldus het liberale gemeenteraadslid.

Mobiliteitsschepen Luc Sevenhans geeft toe dat niet alles is zoals het zou moeten. “Maar de maatregel heeft effect en dat is wat telt. Er worden in het park minder snelheidsovertredingen geregistreerd. Tot wel 70%. Als we niet hadden ingegrepen, waren er wellicht ongelukken gebeurd. Door de duidelijkere signalisatie weet ondertussen iedereen dat hij of zij moet vertragen aan de drempels.”

Sevenhans werd hierin bijgetreden door gemeenteraadsvoorzitter Jef Konings (CD&V). “Ik heb het nagemeten en het is zoals het moet.”

Copyright © 2017 Belga - Gazet van Antwerpen - Jan Brys

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is