U bent hier
De knolseldersoep van Fanny ... Mmm!
Fanny Huygen won voor wijk Vriesdonk de kookwedstrijd op de dag van Jan & Alleman. Vandaag verklappen we het recept van het voorgerecht: knolseldersoep met Tripel d’ Oude Caert, Brasschaatse kaas en geroosterde panchetta (voor 1,5 l.)
Ingrediënten
- 1,5 l. kippenbouillon
- 1 knolselder
- 2 dikke uien
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 dl. tripel d’ Oude Caert
- scheutje olijfolie
- 1 kruidentuiltje
- 4 sneetjes panchetta
- 50 gr. Brasschaatse kaas
- 100 ml. room
- takje tijm
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- verwarm de oven voor op 170°
- bak de panchetta gaar (10 min. tot 15 min.) op een ovenplaat met bakpapier
- leg hem op keukenpapier om uit te lekken
- snijd de ui in stukken en snipper de look, fruit ze glazig in een scheut olijfolie
- schil de knolselder, snijd hem in blokjes, voeg toe en laat enkele minuten stoven
- blus met het bier en laat even de alcohol verdampen
- voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe en breng aan de kook tot de knolselder gaar is.
- verwijder het kruidentuiltje en mix de soep
- voeg peper, zout en muskaatnoot toe naar smaak
- voeg de room toe
Afwerking
- verbrokkel de panchetta in stukjes
- snijd de kaas in bokjes van 0,5 cm
- strooi beiden op de soep en garneer nog met een takje tijm
Deze soep kan warm of ijskast-koud geserveerd worden. Smakelijk!
Hoe waardevol vond je dit artikel?
Geef hier je persoonlijke score in